Презентація до уроку: "Декоративні штукатурки"

Про матеріал
Презентація при значена для показу на уроках професійно-теоретичного та виробничого навчання професії "опоряджувальник будівельний"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Декоративна штукатурка. Викладач : Хмельова Г. М. Міністерство освіти і науки України. ДНЗ “Новоград-Волинське вище професійне училище”2023 рік

Номер слайду 2

Декоративна штукатурка - це натуральний, гіпоалергенний матеріал, як правило, зроблений на основі натуральних волокон і мінеральних наповнювачів. Декоративна штукатурка володіє антибактеріальними властивостями, високим ступенем паронепроникності і відмінними світловідбиваючими характеристиками; вона дозволяє створювати текстури з плавними кольоровими переходами. Це один із самих вишуканих і практичних матеріалів для внутрішніх оформлень стін і фасадів будівель. До того ж вона відзначається своєю міцністю і довговічністю, витримує різкі перепади температур і навіть відкритий вогонь.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Відомо, що звичайна штукатурка з часом покривається тріщинами, втрачає яскравість і вицвітає. Використовуючи для оформлення свого будинку декоративну штукатурку, ви забудете про подібні неприємності, оскільки вона не змінюється з плином часу, а також чудово піддається очищенню.

Номер слайду 5

Особливий склад декоративної штукатурки не закупорює намертво стіни, він дозволяє частинкам повітря і пари проникати крізь неї, завдяки цьому ваше приміщення буде "дихати". Ви перестанете боятись появи грибка, який поселяється на сирих стінах. І, на кінець, що не менш є важливо: декоративна штукатурка є екологічно чистим покриттям, в її склад не входять хімічні добавки, що випаровуючись можуть позначитись на здоров'ї господарів дому.

Номер слайду 6

Більшість з нас хочуть бачити в своєму будинку якийсь особливий свій стиль, щоб бути ексклюзивними і неповторними. Декоративна штукатурка – це завжди витончено і ексклюзивно, адже повторити "малюнок" неможливо, навіть при великому бажанні; навіть якщо використати один і той самий вид штукатурки та однакові інструменти, в результаті ви отримаєте два зовсім різних інтер’єри.

Номер слайду 7

Короїд. Популярна сьогодні короїд-штукатурка, технологія нанесення якої передбачає дещо не складних, але вельми відповідальних етапів, дозволяє створити простий і ефектний декор. Дотримуватися технологію необхідно не тільки для міцності покриття, а й з естетичних міркувань.

Номер слайду 8

Поряд з незвичайним зовнішнім виглядом декоративна штукатурка «Короїд» володіє хорошими експлуатаційними характеристиками: вона стійка до впливу атмосферних опадів і низьких температур, пофарбована в масі штукатурка не вигоряє на сонці.

Номер слайду 9

Штукатурка короїд призначена для нанесення на поверхні з цегли, бетону, гіпсокартону, дерево-стружкових плит . Однак найкраще перед тим як наносити декоративну штукатурку Короїд, нанести на поверхню базовий шар зі звичайної теплої штукатурки.

Номер слайду 10

Техніка нанесення

Номер слайду 11

Перший етап. Стіни очищаємо від залишків обробки (якщо це необхідно), видаляємо пил, бруд, а також – масляні плями. Якщо площини мають суттєві нерівності – перед нанесенням декоративної штукатурки потрібно провести вирівнювання стін штукатуркою із звичайного цементно-піщаного розчину. Якщо в приміщенні, обробка якого проводиться, підвищена вологість, в обов'язковому порядку обробляємо стіну протигрибковим засобом. Тріщини і шви необхідно розшити за допомогою «болгарки» і заповнити шпаклівкою на підставі гіпсового зв'язуючого.

Номер слайду 12

Другий етап. Підготовлену таким чином стіну покриваємо ґрунтовкою. Поверх ґрунтовки наносимо базовий шар штукатурки і затираємо його з одночасним ущільненням. Цей шар і буде служити основою для нанесення декоративної штукатурки короїд. Якщо виконується оштукатурювання стін зовнішніх, то вимоги до підготовки поверхні не такі суворі? На поверхні з бетону, цементно-вапняні або цементно-піщані штукатурки короїд наноситься без ґрунтовки. Для того, щоб забезпечити максимальну адгезію декоративної штукатурки з підставою стін за годину до початку штукатурних робіт рясно змочує водою.

Номер слайду 13

Третій етап. Для приготування декоративної штукатурки: Дотримуючись рекомендацій виробника наливаємо необхідний обсяг води температурою 15-20°С. У воду поступово вводимо сухий компонент декоративної штукатурної суміші, безперервно помішуючи, щоб уникнути грудкування. Отриманий склад продовжуємо перемішувати до повної однорідності, потім залишаємо на 10-15 хвилин в закритій ємності. Після закінчення зазначеного часу штукатурну суміш знову перемішуємо.

Номер слайду 14

Четвертий етап. Декоративна штукатурка Короїд наноситься на поверхню за допомогою терки або шпателя з нержавіючої сталі. При нанесенні штукатурки інструмент тримаємо під кутом 600 до оброблюваної поверхні, формуючи шар, рівний по товщині розмірами самого великого зерна.

Номер слайду 15

Якщо в ході роботи по нанесенню штукатурки стін своїми руками потрібно зробити перерву, місце закінчення роботи на час перерви заклеюється малярською стрічкою. Поверх стрічки наноситься штукатурка. При відновленні роботи штукатурка підрізається і малярська стрічка видаляється. Перед нанесенням короедний штрихів на поверхню штукатурки витримуємо протягом півгодини. Якщо прикладена до оштукатуреній поверхні рука не прилипає – значить, пора переходити до наступного етапу!Штрихи наносимо за допомогою пластмасової терки, яку утримуємо плоско внакладку до поверхні штукатурки. За допомогою різної інтенсивності і напрямку руху терки можна отримати штрихи різної конфігурації і розміру.

Номер слайду 16

Оптимальна температура для сушки штукатурки Короїд – від 5 до 300 С при вологості не більше 80%. Якщо штукатурка наноситься на фасад, то протягом 48 годин після нанесення вона повинна бути захищена від попадання опадів і прямих сонячних променів.

Номер слайду 17

Після остаточного висихання можна переходити до фарбування. Для забарвлення декоративної штукатурки використовуються силікатні (можна наносити через три доби після штукатурення) або акрилові (вимагають не менше двох тижнів просушування) фарби. Заключний етап

Номер слайду 18

Необхідні інструменти для декоративної штукатурки “Короїд”Терка пластмасова. Шпатель металевий. Дриль з насадкою «міксер»Відро

Номер слайду 19

GROTTOДекоративне покриття GROTTO, створене на основі натурального вапна, сьогодні широко використовується для декорування інтер’єрів і фасадів. Цей матеріал має високу паропроникність та антигрибкові властивості. Чудово себе веде у вологих приміщеннях. GROTTO – це унікальна можливість створення власного неповторного інтер’єру з різними декоративними рішеннями. Завдяки особливому складу, використовуючи різні техніки нанесення, можна отримати різноманіття фактур. Застосування металізованих і перламутрових фінішних складів дозволить покриттю чудово виглядати в сучасних інтер’єрах, а вміле поєднання покриття з декоративним воском MURANO створить воістину неповторну красу оздоблення.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Техніка нанесення

Номер слайду 22

На підготовлену поверхню нанести ґрунтовку Д-17 або Д-19 (ТМ «ЕЛЬФ») Дочекатися повного його висихання. Нанесіть 1 шар GROTTO шпателем з нержавіючої сталі, рівномірно розподіляючи продукт по всій поверхні на величину зерна

Номер слайду 23

Після повного висихання першого шару пензлем або малкою методом торцювання наноситься 2-й шар GROTTO . Також можливе нанесення матеріалу в один шар з подальшою обробкою пластиковою теркою для додання оригінального малюнка .

Номер слайду 24

 Коли покриття майже висохне, потрібно заглянцювати його металевим шпателем. Перед нанесенням декоративного шару рекомендується загрунтувати поверхню грунтовкою Д-11 та Д-15 (ТМ «ЕЛЬФ»). Це полегшить фарбування фінішного шару та вбереже від виникнення стикувальних плям.

Номер слайду 25

Також можливе нанесення раніше колерованої бази GROTTO з подальшою обробкою фінішними складами, що додасть додатковий ефект. Для отримання сучасних покриттів можна використовувати лаки-хамелеони або металізовані воски. При виробництві фасадних робіт для збільшення вологостійких і фунгіцидних властивостей рекомендується застосування гідроізолюючої грунтувки і гідрофобізатора.

Номер слайду 26

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ: Застосування: фасади, внутрішні інтер’єри. Склад: вапно, мінеральні наповнювачіРозчинник: вода. Питома вага: 1,75 кг/л при t ° = 20 °СРозведення: водою до 10%Фасовка: 5 кг, 15 кг. Зберігання: min 1 рік при t° від 5 °С до 30 °СВИТРАТА:базове покриття GROTTO – 1-1,5 кг / м ²(залежно від обраної техніки нанесення)або 0,5-0,6 кг/м2 ² в один шар (техніка RIO)фінішне покриття ANTIQUE, OASIS, DECOR WAX – 8-12 м ² / лфінішне покриття SPECIAL WAX, AZURE – 8-10 м ² / лзахисне покриття: лаки Д-101, Д-102, Д-105 – 8-10 м ² / л(один шар)

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
26 червня 2023
Переглядів
523
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку