Презентація до уроку для 10 класу "Принципи функціонування електронної пошти. Поштові клієнти."

Про матеріал

Презентація-супровід до уроку в 10 класі "Електронна пошта. Принципи функціонування. Програми для роботи з електронною поштою. Поштові клієнти.". Презентація містить основні слайди для візуального супроводу уроку, а також слайд з відповідями на одне з завдань (для самоперевіки учнів).

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Принципи функціонування електронної пошти. Поштові клієнти. Тема уроку:

Номер слайду 2

Що таке комп’ютерна мережа? Які бувають комп’ютерні мережі? Наведіть приклад глобальної комп’ютерної мережі. Яку назву має стек протоколів, що є основою передічі даних комп'ютерними мережами?

Номер слайду 3

Ми щодня чуємо поняття «електронна пошта», але що воно означає?Електронна пошта – це служба Інтернету, для пересилання комп’ютерними мережами повідомлень від деякого користувача одному чи групі адресатів.

Номер слайду 4

Що ж відбувається, коли ви реєструєте собі поштову скриньку?

Номер слайду 5

15 Гб для вашого gmail обліковаго запису. Один з серверів Google. Загальний обсяг пам’яті ≈ 20 Петабайт

Номер слайду 6

Популярні поштові сервери

Номер слайду 7

Адреса поштової скриньки. ЛОГІН@ПОШТОВИЙ СЕРВЕР

Номер слайду 8

Перша поштова програма SNDMSG (англ. send message - на­діслати повідомлення) була розроблена 1971 року Реєм Томлінсоном для комп'ютерної мережі ARPANet.

Номер слайду 9

На відправлення першого повідомлення у Томлінсона пішло півроку, перш ніж він надіслав послання зі своєї лабораторії на комп'ютер, який був дійсно, віддаленим.

Номер слайду 10

На питання журналістів «Чому ви обрали саме «комерційне at»?» Рей Томлінсон говорив так: «Це був єдиний можливий вибір», крім того даний символ має значення «на» і відомий ще з часів Середньовіччя.

Номер слайду 11

Українські користувачі часто називають комерційне ет сленговими сло­вами «собачка», «вухо» або «равлик»

Номер слайду 12

Принципи передачі електронної пошти. SMPTSMPTPOP/IMAP

Номер слайду 13

Поштовий клієнт – це  комп'ютерна програма, яка встановлюється на комп'ютері користувача і призначена для одержання, написання, відправлення та зберігання повідомлень електронної пошти одного або декількох користувачів (у випадку, наприклад, кількох облікових записів на одному комп'ютері) або декількох облікових записів одного користувача. ПОШТОВІ КЛІЄНТИ

Номер слайду 14

ПОШТОВІ КЛІЄНТИ

Номер слайду 15

ПАМ’ЯТАЙТЕ ПРО ТЕХНІКУ БЕЗПЕКИ!

Номер слайду 16

РЕЛАКСАЦІЯ

Номер слайду 17

ВІДПОВІДІ{306799 F8-075 E-4 A3 A-A7 F6-7 FBC6576 F1 A4}1 Коли користувач реєструється на поштовому сервері на носіях даних серверів поштової служби виділяється місце для зберігання електронних повідомлень користувача. Так2 Адреса електронної скриньки складається з імені користувача (логін) та адреси серверу. Ні3 Протокол IMAP здійснює зберігання пошти на сервері в файлових директоріях. Так4 Протокол SMTP визначає правила пересилання електронного листа від поштового сервера до користувача. Ні5 Microsoft Outlook це програма, призначена для роботи з одним або декількома електронними скриньками. Такrrrrr

Номер слайду 18

ЗАВЕРШІТЬ РЕЧЕННЯя дізнався…У мене вийшло…Мені сподобалось…Я зрозумів…Мені було складно…

Номер слайду 19

Домашнє завдання:опрацювати §3.1,підготувати кросворд з використанням термінів теми уроку

Номер слайду 20

Дякую за увагу!

pptx
Додано
10 серпня 2018
Переглядів
1657
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку