Презентація до уроку. Фізика. 10 клас. "Механічна робота. Кінетична енергія. Потужність.""

Про матеріал
Урок вивчення нового матеріалу. В уроці показано, як можна застосувати групову роботу для вивчення фізичних величин. Прослідковується профорієнтаційна спрямованість уроку, так як структура уроку розроблема, як робота учнів в рекламному агентстві, а рекламують вони фізичні величини. Рекламу роблять у вигляді постеру, а потім цю інформацію застосовують практично при розв'язуванні фізичних задач.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Ходити пішки-корисно для здоров’я

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Рекламне агентство Фізичнівеличини

Номер слайду 6

Механічна робота. Кінетична енергія. Потужність. Тема уроку:

Номер слайду 7

15

Номер слайду 8

Ми маємо сформувати знання про ці фізичні величини, розвинемо пізнавальні навички та покажемо вміння працювати в команді.

Номер слайду 9

Відділ Механічна робота. Відділ Відділ Потужність. Кінетична енергія123

Номер слайду 10

Слоган – це гасло, девіз-лаконічна фраза, що впадає в око і добре запам’ятовується. “Чим більше в мене роботи , тим успішніше я навчаюсь…” М. Фарадей. Майкл Фарадéй — англійський фізик і хімік, засновник вчення про електромагнітне поле, член Лондонського королівського товариства (1824).

Номер слайду 11

1. Праця людину годує.2. Добре роби, й добре буде.3. Треба нахилитись, щоб з криниці води напитись.4. Хто працює, той урожай збирає5. Хочеш їсти калачі-не сиди на печі.6. Була б охота-знайдеться всяка робота.7. Очі бояться, а руки роблять. Завдання 1.

Номер слайду 12

Постер- це художньо оформлений плакат. А українською постер-словотвір. План1. Назва фізичної величини2. Означення фізичної величини2. Позначення фізичної величини3. Формула для обчислення4. Одиниці вимірювання5. Приклад у повсякденному житті. Завдання 2.Інформацію для постеру ви знайдете в підручнику на сторінці 92 &15.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Геометричний зміст механічної роботи. Якщо напрямок осі ОХ збігається з напрямком руху тіла, то робота A сили чисельно дорівнює площі S фігури під графіком залежності Fx(s)

Номер слайду 15

Номер слайду 16

  

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Одиницею потужності в СІ є ват: 1 Вт=1 Дж/1с. Одиниця потужності названа на честь одного з винахідників парової машини, англійського вченого Джеймса Ватта.

Номер слайду 20

Також є позасистемна одиниця вимірювання потужності – кінська сила1 к.с.=735,5 Вт. Одиниця потужності «кінська сила» відповідає потужності машини, що піднімає кожну секунду вантаж масою 75 кг на висоту 1 метр.

Номер слайду 21

Завдання 3. Англійська мова-це міжнародна мова бізнесу та торгівлі, а реклама-це двигун цієї торгівліМеханічна робота. Mechanical work. Кінетична енергія. Kinetic energy. Потужність. Power

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Задача1 Задача2 Задача3 Хлопчик тягне санчата, прикладаючи силу 50 Н, напрямлену під кутом 60° до горизонту. Яку потужність розвиває хлопчик, якщо санчата рухаються рівномірно прямолінійно і за хвилину перемістилися на 30 м?З греблі щохвилини падає 18000 м3 води з висоти 20 м. Яка при цьому виконується робота?Визначте масу поїзда, якщо для збільшення його швидкості від 36 км/год до 54 км/год електровоз виконав роботу 190 МДж.

Номер слайду 25

Потрібна допомога-Заробітна плата. Мені все вдалося, я все зрозумів- Мені майже все вдалось-Було важко-Лінійка успіху

Номер слайду 26

1 бал 2 бал 3 бал 4 бал. Домашнє завдання & 15 опрацювати. Ст. 97 Вправа 15 № 2,5 виконати письмово

Номер слайду 27

Номер слайду 28

1. Якісна задача. Морем пливе корабель. Чи виконує при цьому роботу сила тяжіння ?2. Якісна задача. Автомобіль рухається горизонтальною ділянкою дороги . Коли його двигун розвиває більшу потужність : під час повільної чи швидкої їзди?3. Яку роботу виконала над вами сила тяжіння , якщо , стрибнувши зі сходинки ви досягли швидкості 3 м/с?4. Автомобіль масою 1т збільшив швидкість свого руху від 10 до 20 м/с. Визначте роботу рівнодійних сил, які діють на автомобіль.

Номер слайду 29

Домашнє завдання. Опрацювати §15, вправа 15 (2, 3 письмово, 8 – за бажанням).

Номер слайду 30

Будьте всі здорові!

Номер слайду 31

Відділ Механічна робота1

Номер слайду 32

Відділ Кінетична енергія2

Номер слайду 33

Відділ Потужність3

pptx
Пов’язані теми
Фізика, Матеріали до уроків
Додано
16 листопада 2022
Переглядів
972
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку