Презентація до уроку фізики у 7 класі на тему "Взаємодія тіл. Сила"

Про матеріал

Дана презентація містить завдання для уроку-узагальнення.

Інтерактивні вправи типу "Фізичний футбол", "Скажи мовою фізики", "Поясни.." дають можливість провести опитування в цікавій формі. Задачі призначені для розвитку практичних навичок учнів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вчитель фізики Ю.Г.Цегельник Взаємодія тіл. Сила. Види сил Розв'язування вправ

Номер слайду 2

Фізичний футбол: Що є причиною взаємодії? Які є види сил? Що називають силою тяжіння? Коли виникає сила пружності? Що таке вага тіла? Який стан тіла називають невагомістю? У чому причина виникнення сили тертя ковзання?

Номер слайду 3

Визнач, яка сила діє на тіло: Гілка вигнулась, коли сіла пташка Книга лежить на столі Яблуко впало з дерева Лижник спускається з гори Автобус зупинився перед світлофором Учень тримає портфель Спортсмен стрибає на батуті

Номер слайду 4

Розв'яжи задачу: Три ведмеді перетягують канат. Один тягне із силою 800Н, другий – 200Н, а третій – у протилежний бік із силою 900Н. Визначте рівнодійну та зобразіть її.

Номер слайду 5

За технічної несправності один автомобіль тягне інший. Сили, з якими діють автомобілі, відповідно дорівнюють 7 кН та 9кН. Визначте модуль рівнодійної, виконайте малюнок.

Номер слайду 6

З якою силою розтягнута пружина, до якої підвісили латунний брусок, що має розмір 10х8х5 см?

Номер слайду 7

У бідон, маса якого 1 кг, налили гас обємом 5 л. Яку силу потрібно прикласти для того, щоб трохи підняти бідон?

Номер слайду 8

Скажи мовою фізики: Кинутий вгору камінь, на твою ж голову і впаде. (Монгольське присл.) Камінь зрушиш – легше стане. Із навощеної нитки важко плести сітку. (Корейське прислів’я) Як об стінку горохом. Вислизне як риба з рук. Що кругле, то легко котиться.(Французьке прислів’я)

Номер слайду 9

Домашнє завдання: Повторити п. 14-21 Виконати № 2,6,8,10,14 ст. 148 Підготувати проекти

ppt
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
До уроку
§ 24.Тертя. Сили тертя
Додано
13 серпня 2018
Переглядів
3810
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку