Презентація до уроку "ГІДРОСФЕРА ТА ЇЇ ОСНОВНІ ЧАСТИНИ"

Про матеріал
Презентація до уроку в 6 класі"ГІДРОСФЕРА ТА ЇЇ ОСНОВНІ ЧАСТИНИ". Формування поняття «гідросфера», уявлення про основні частини гідросфери у світовому кругообігу води в природі та його значення;
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

«Вода у природі»

Номер слайду 3

Значення води: - входить до складу всіх живих організмів; - середовище існування для багатьох живих істот; - усі процеси травлення і засвоєння їжі живими організмами відбуваються у водному середовищі; - водні маси впливають на клімат материків; - змінює рельєф, руйнує і створює нові форми земної поверхні; - є ресурсом відпочинку та оздоровлення; - переносить тепло по трубам і нагріває приміщення.

Номер слайду 4

Мета: формувати знання про гідросферу та її складові; поглибити та систематизувати знання про властивості води, кругообіг та його наслідки; розвивати первинні практичні навички розрізняти складові гідросфери; виховувати бережливе ставлення до водних багатств планети.

Номер слайду 5

ПЛАН 1. Унікальні властивості води. 2. Гідросфера – водна оболонка Землі. 3.Світовий кругообіг води. 4. Забруднення та охорона води.

Номер слайду 6

Властивості води Прозора Текуча Без кольору Без запаху Без смаку Розчинник Під час нагрівання розширюється Під час охолодження стискається Має погану теплопровідність

Номер слайду 7

Стани води Газоподібний менше 1% Рідкий 98% Твердий, менше 2%

Номер слайду 8

Скільки води на Землі? Об’єм води на Землі– 1,4 млрд. кмі 71% поверхні Землі

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Випаровування Конденсація пара Опади – дощ Опади– сніг Вітер Кругообіг води в природі Підземні води Грунтові води Льодовики Річка Океан Суша

Номер слайду 11

Мозковий штурм Проблемне питання «Солоний океан дає водам суходолу прісну воду, а із суходолу до океану надходить сіль. Поясніть це явище»

Номер слайду 12

Забруднення води 1.В результаті вживання забрудненої води щорічно помирає 3,4 млн.чол. 2. Лише 1% світових запасів води є придатними для пиття. 3. Понад 700 млн. жителів Китаю вживають забруднену воду. 4. В Індії приблизно 1000 дітей помирає кожен день від хвороб спричинених забрудненням води.

Номер слайду 13

Забруднення води 5.Майже у 50% морських птахів, 22% тварин з сімейства китових і у всіх видів морських черепах був знайдений поліетилен в організмі.

Номер слайду 14

Охорона води Економія води Очищення природних джерел Контроль за якістю води Заборона скидання відходів та сміття Будівництво очисних споруд Розміщення попереджувальних плакатів Насадження дерев біля берегів водойм

Номер слайду 15

Географічний крос

Номер слайду 16

Пам'ятайте, люди, назавжди, Неможливо жити без води! Це життя колиска, це - дощі, Це роса і квітка на межі, Це тумани, ріки і моря, Джерело у спеку, це - життя.

Номер слайду 17

Домашнє завдання Опрацювати с. 162, Скласти тези « Охорона води» Скласти оповідання за темою: «Мандрівка крапельки води».

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Світенко Олександра Валеріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
19 березня 2019
Переглядів
11331
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку