Презентація до уроку хімії з теми " Жири. Їх значення для організмів"

Про матеріал

Дана презентація містить матеріал про будову та властивості жирів, про кислоти, що входять до їх складу, про практичне застосування жирів та їх значення для організмів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема. Жири. Їх значення для організмів.

Номер слайду 2

Мета:поглибити знання про багатоатомні спирти, вищі карбонові кислоти, естери,реакцію етерифікації, хімія жирів; ознайомити учнів із застосуванням і значенням жирів; удосконалювати вміння і навички роботи з додатковою літературою; виховувати спостережливість, увагу.

Номер слайду 3

Девіз уроку: Вважай нещасним той день або той час, у який ти не засвоїв нічого нового і нічого не додав до своєї освіти. Я. Коменський

Номер слайду 4

{69 C7853 C-536 D-4 A76-A0 AE-DD22124 D55 A5}Що?Де?Коли?Хто?????????Історія відкриття жирів

Номер слайду 5

CH O C R2 CH2 O C R1 CH2 O C R3 OOOЗагальна формула будови жирів

Номер слайду 6

{775 DCB02-9 BB8-47 FD-8907-85 C794 F793 BA}Формула кислоти. Назва кислоти. Природне джерело. C15 H31 COOHПальмітинова(Насичена)Жири всіх тваринних тканин. C17 H35 COOHСтеаринова(Насичена)Жири всіх тваринних тканин. C17 H33 COOHОлеїнова (Ненасичена)Жири тканин та природні оліїC17 H31 COOHЛінолева (Ненасичена)Фосфоліпіди тканин та природні оліїC17 H29 COOHЛіноленова (Ненасичена)Фосфоліпіди тканин Кислоти – складові жирів

Номер слайду 7

Тваринного походження. Жири. ТвердіРідкіРослинного походження. Виключення. Риб`ячий жир. Кокосове масло

Номер слайду 8

Дія олії в різних середовищах{306799 F8-075 E-4 A3 A-A7 F6-7 FBC6576 F1 A4}№Назва розчинника. Спостереження1 Етиловий спирт C2 H5 OH?2 Бензин?3 Бензен C6 H6?4 Вода H2 O?

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

захисна функція жирів полягає в тому, що вони утворюють структури клітин і тканин організмів, що захищають останні від механічних пошкоджень і попадання в них мікробів. Нирки людини вкриті жиром, що захищає від механічних пошкоджень.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Домашне завдання. Перегляньте у вас у дома харчові продукти, що містять жири. Визначте походження цих жирів. З якою метою ви використовуєте дані жири?

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Паращак Наталія Миколаївна
    дякую за матеріал до уроку
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
  2. Паращак Наталія Миколаївна
    дякую за матеріал до уроку
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
8 січня 2019
Переглядів
1224
Оцінка розробки
4.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку