Презентація до уроку інформатики для 5 класу "Завантаження даних з Інтернету"

Про матеріал
Презентація до уроку інформатики для 5 класу "Завантаження даних з Інтернету" унаочнює процес завантаження з Інтернету зображень, тексту, веб-сторінки.Також містить завдання практичної роботи
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Завантаження даних з Інтернету5 класінформатика. Максимів Лідія

Номер слайду 2

Перевірка домашнього завдання. Що таке ключові слова? Що таке гіперпосилання?46 Назвіть програми-браузери, які вам відомі.2 Назвіть пошукові системи, якими користуєтесь.3 Як здійснювати пошук в межах лише одного сайту?5 Дайте відповіді на запитання: Для чого призначена програма-браузер? Опишіть алгоритм створення папки/ документа. 71 Як ви розумієте: що таке авторське право?

Номер слайду 3

Збереження даних з Інтернету Веб-сторінка. Текст

Номер слайду 4

Збереження веб-сторінки1. Вибрати команду Зберегти сторінку як…2. Вказати місце розташування сторінки на своєму комп’ютері і натиснути Зберегти3. Дочекатися, поки сторінка буде збережена (процес відображається у лівому нижньому кутку екрана)

Номер слайду 5

Збереження текстових фрагментів3. Відкрити заздалегідь створений текстовий документ і виконати команду Вставити або натиснути комбінацію клавіш (яку?)4. Готово:1. Виділити потрібний фрагмент тексту (якими способами це можна зробити?)2. Вибрати команду Копіювати у контекстному меню (які ще способи скопіювати текст у Буфе обміну ви знаєте?)

Номер слайду 6

Збереження зображень1. У контекстному меню потрібного зображення вибрати команду Зберегти зображення як…2. Вибрати місце розташування малюнка на своєму комп’ютері, задати назву файлу і натиснути команду Зберегти3. Готово

Номер слайду 7

Завантаження веб-сторінки Збереження веб-сторінки також виконується за допомогою сполучення клавіш CTRL + S

Номер слайду 8

Як не порушуватиавторське право в Інтернеті? Використовуючи дані з Інтернету, потрібно пам'ятати, що всі вони мають власника або автора, які мають на ці дані авторські права. Авторське право — це право авторів на створені ними твори.

Номер слайду 9

Як не порушуватиавторське право в Інтернеті?Використовуючи фрагмент тексту або зображення, отримані з Інтернету, обов'язково вказувати адресу веб-сторінки, звідки вони були скопійовані. Адресу можна копіювати з рядка адреси браузера та вставляти в документ або презентацію. Не розповсюджувати чужі твори без дозволу автора.

Номер слайду 10

Дайте відповіді на запитанняя. Чому потрібно захищати авторські права?46 Як зберегти фрагмент тексту з веб-сторінки?.2 Як зберегти веб-сторінку ?3 Які права називають авторськими?5 Як зберегти зображення, що міститься на веб-сторінці?1 Що називають плагіатом?

Номер слайду 11

Розгадай ребус. Зберегти

Номер слайду 12

Працюємо за комп’ютером

Номер слайду 13

Працюємо за комп’ютером. Практична робота 3 Завантаження даних з Інтернету

Номер слайду 14

Практична робота №3 При роботі за комп’ютером завжди дотримуйся правил поведінки і безпеки життєдіяльності!!!Створити на Робочому столі у своїй папці папку, дати їй ім’я Практична 3, в ній – текстовий документ під назвою Вірш. Запустити браузер Google Chrome. Зайти на сайт Пустунчик за адресою www. pustunchik.ua і зберегти будь-яку сторінку цього сайту у папку Практична 3. Відкрити сторінку пошукової системи Google. Знайти інформацію, використавши ключові слова «Вірші для дітей про осінь». Розглянути і оцінити знайдену інформацію, вибрати один віршик, скопіювати його у текстовий документ Вірш. Знайти зображення осені і зберегти його у створену папку, назвати Осінь. Продемонструвати свою роботу вчителеві.

Номер слайду 15

Використані джерелаhttps://www.google.com/url?sa=i&source=images&cd=&ved=2ah. UKEwj9pv32q. Znh. Ah. UKz. KQKHSFr. CRk. Qj. B16 BAg. BEAQ&url=https%3 A%2 F%2 Fbuknews.com.ua%2 Fpage%2 Fspektakl-za-bud-iakoi-nahody.html&psig=AOv. Vaw2 Qm5k9 Ig5 Eptq. Bun. R3 Mox. D&ust=1553466957813791https://www.google.com/url?sa=i&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ah. UKEwi. Z4s6-q5nh. Ah. Wls. KQKHbx. WCg. MQj. B16 BAg. BEAQ&url=http%3 A%2 F%2 Flaginlib.org.ua%2 Fynfo%2 Fformula%2 Findex.php&psig=AOv. Vaw02 PV9-ZGQEP5 VWD9 El6g4 D&ust=1553466664833624https://www.google.com/url?sa=i&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ah. UKEwi. Zi. Jagr. Jnh. Ah. Uqs. KQKhttp://teach-inf.at.ua/load/kabinet_informatiki/1

pptx
Додав(-ла)
Максимів Лідія
Додано
24 березня 2019
Переглядів
1317
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку