Презентація до уроку інформатики в 9 класі "Поняття про персональне навчальне середовище. Хмарні технології."

Про матеріал

Презентація до уроку інформатики в 9 класі "Поняття про персональне навчальне середовище. Хмарні технології."

Дана презентація призначена для супроводу уроку з даної теми. Зрозуміло, що основна роль на уроці відводиться розповіді вчителя. Презентація-це лише опорний конспект.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Поняття персонального навчального середовища. Хмарні технології(Підручник «Інформатика» 9 клас (Й. Я. Ривкінд, розділ 9 ст.237)

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Сучасні інтернет-сервіси дозволяють учням не лише розважатись і спілкуватись, а й використовувати ресурси глобальної мережі в освітніх цілях. Реєструючись на сайтах, спілкуючись та обмінюючись файлами в Інтернеті, ви створюєте своє власне інтернет-оточення ( наприклад для розважальних потреб)

Номер слайду 4

Беручи участь у вебінарі до Дня безпечного інтернету у 2018 році, ви реєструвалися на сайті «Моя академія». Створили власний акаунт і ,одночасно, персональне середовище для навчання, в якому переглянули навчальне відео, пройшли тестування та отримали сертифікати

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Перевірка випереджального домашнього завдання(Скріншот електронної пошти учителя з листами зареєстрованих учнів, надісланими з електронної скриньки gmail.com)

Номер слайду 7

Акаунт Google. Виконуючи випереджальне домашнє завдання, ви створили акаунт Google, який відкрив доступність до різних служб, таких як пошта Gmail, соціальне коло Google+, відеобібліотеки You. Tube й чимало інших. Отже, ви отримали ще одне середовище для навчання.

Номер слайду 8

В останні роки широко почав використовуватися термін «персональне навчальне середовище» (ПНС) і супутній йому термін «персональна навчальна мережа». Перший термін означає ті соціальні сервіси, які використовує особа для організації своєї роботи. Використовуючи ПНС, користувач створює свою персональну мережу, вузлами якої можуть бути люди, інформаційні матеріали мережі, інформаційні матеріали, створені користувачем ПНС3 підходи до визначення персонального навчального середовища:персональне навчальне середовище – це соціальні сервіси, які використовує особа для організації своєї роботи;персональне навчальне середовище формується за допомогою соціальних сервісів;персональне навчальне середовище є особливим підходом до навчання.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Персональне навчальне середовище (ПНС) —це інформаційне середовище, яке використовує людина для власних навчальних потреб за допомогою сервісів Веб 2.0 і соціальних мереж Веб 2.0 – друге покоління мережевих сервісів Інтернету. Принциповою відмінністю технології Web 2.0 від технологій Web 1.0 (першого покоління сервісів мережі Інтернет), є те, що її використання дає змогу не лише переглядати веб-ресурси мережі, а й завантажувати власні, здійснювати обмін цими ресурсами з іншими користувачами, діяти спільно з метою їхнього накопичення, брати участь в обговореннях та ін.

Номер слайду 12

Завдяки інтернет-сервісам Веб 2.0 з’явилася можливість використання хмарних технологій, тобто віддаленого створення, опрацювання та зберігання документів одночасно багатьма користувачами в режимі онлайн. Хмарні технології — це сукупність засобів і методів дистанційного зберігання й опрацювання даних. Найактивнішими постачальниками хмарних сервісів є корпорації Google і Microsoft.

Номер слайду 13

Хмарні сервіси від G Suite

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Хмарні сервіси від Office 365 Приклади робіт в програмах Sway та One. Note http://kvashanata.pp.ua/news/litnja_shkola/2016-08-28-78http://kvashanata.pp.ua/publ/materyali_na_vseukrajinskij_konkurs_suchasnikh_osvitjan_umiju_vchiti_vid_ivana_ivanova_ta_providnikh_kompanij_ukrajini/1-1-0-10

Номер слайду 16

Використовувати хмарні сервіси можна на різноманітних гаджетах: ноутбук, нетбук, смартфон, планшет. Ці сервіси забезпечують підтримку в різних операційніих системах : Windows, Android, Apple, Linux

Номер слайду 17

Д/З§9.1( Ст. 237-242). Завантажити на Google диск документ Word, надати спільний доступ, надіслати документ вчителю на електронку. Додаткове завдання. Зареєструватися в Office 365, зробити скріншот профілю, надіслати вчителеві електронкою.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.8
Оригінальність викладу
4.6
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.8
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Безпрозванна Любов
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Горстка Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Толокнєєва Ольга Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Блохін Олег Петрович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. 1 NazaR
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 2 відгука
pptx
Додано
18 лютого 2018
Переглядів
20242
Оцінка розробки
4.8 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку