Презентація до уроку Культура харчування

Про матеріал
Презентація до уроку «Загальні відомості про українську національну кухню. Обрядовість у національній кухні України. Обрядові страви. Каша як щоденна та обрядова страва українців. Естетичне оформлення приготовлених страв, особливості подання їх до столу. Сервірування столу до сніданку»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Страви національної кухні — здорові й добре збалансовані, інакше вони не дійшли б до нас із глибини віків. Але умови життя сучасних людей суттєво відмінні від тих, в яких жили наші пращури.

Номер слайду 2

Помірність - означає, що калорійність раціону не повинна перевищувати енергетичних затрат організму. Різноманітність — необхідність споживання продуктів усіх основних груп (зернових і хлібобулочних виробів, овочів, фруктів, м'ясних і молочних продуктів). Збалансованість — правильне співвідношення цих груп продуктів.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Основною корисною властивістю вівсяної каші є її здатність м'яко обволікати стінки шлунку і кишковика, завдаючи при цьому, заспокійливої і протизапальної дії. Лусочки вівса при проході через кишковик, подібно до жорсткого віника, очищують його від відкладень, що накопичилися за довгі роки.

Номер слайду 6

У гречці містяться незамінні рослинні білки, до того ж «чорна каша» – чемпіон серед злаків за вмістом вітамінів групи В, які допомагають впоратися зі стресами й безсонням, а заодно відповідають за гарний стан шкіри, волосся і нігтів. Мікроелементів у гречаній крупі теж із лишком: є і залізо, і калій, і кальцій, і магній, і багато інших мінеральних речовин.

Номер слайду 7

Пшоняна каша – цінне джерело вітамінів та мінералів, а також незамінних амінокіслот. Амінокіслоты є будівельним матеріалом для кліток шкіри та м'язів , рослинні жири – необхідні для засвоєння різних вітамінів, особливо вітаміну D и каротину.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

В Японії, де рис уже давно є одним з головних продуктів харчування, вважають, що він не тільки вміщує безліч надзвичайно корисних для здоровя речовин, але й сприяє розвитку інтелекту. 

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Завдяки своїм размірам манна крупа швидко вариться, що дозволяє максимально зберегти у ній корисні речовини, а їх немало. У манці містяться білки, крохмаль, вітаміни Е та групи В, значна кількість мінеральних речовин, включаючи кальцій, калій, натрій, фосфор, магній, залізо.   Манна крупа – це подріблені частинки зерна пшениці, размір яких не превищує 0,75 мм.

Номер слайду 12

В складі крупи кукурудзи переважає крохмаль. Кукурудзяна крупа містить багато каротину, який сприяє зміцненню волосся та покращенню шкіри. Банош, як і бринзу, на протязі століть готують виключно чоловіки, тому що вівчарство і все, що з ним пов'язане, - справа чоловіча.

Номер слайду 13

У харчуванні важливо поєднувати традиції з досягненнями сучасної дієтологічної науки, що ґрунтується на трьох загальних принципах: помірність, різноманітність, збалансованість.

ppt
Додано
7 лютого 2022
Переглядів
2053
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку