Презентація до уроку літературного читання

Про матеріал
Матеріал містить прелентацію про дитячого письменника -Андрія М'ястківського, яку можна використати на уроках літературного читання чи українськької літератури.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Андрій М´ястківський(1924 -2003)

Номер слайду 2

Народився Андрій М'ястківський у селі Соколівка Крижопільського району Вінницької області. В усіх документах датою його народження позначено 14 січня 1924 року, за іншими даними 13 грудня 1923 року. У селі Соколівка пройшло його дитинство, де він закінчив школу. Рано відчув потяг до слова.

Номер слайду 3

Брав участь у Другій світовій війні. Закінчив Тульчинську фельдшерську школу, працював сільським фельдшером. Вищу освіту здобув заочно у Вінницькому Національному педагогічному університеті. Вчителював, потім перейшов на редакційно-видавничу ро-боту. Друкувати вірші почав 1938 року. Писав і для дорослих, і для дітей.

Номер слайду 4

В останні роки життя Андрій Пилипович став інвалідом І групи, був прикутий до ліжка, але літературної творчості не полишав. По собі залишив величезний рукописний спадок у товстих зошитах, який ще потрібно належним чином систематизувати, вивчити й опублікувати. Помер 17 листопада 2003 року.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

pptx
Додано
22 травня 2020
Переглядів
765
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку