Презентація до уроку літературного читання. О. Кротюк " Літачок"

Про матеріал
Презентація до уроку літературного читання для 4 класу при вивченні розділу " Пізнаю себе і світ" О. Кротюк " Літачок"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Літературне читання Пізнаю себе і світ

Номер слайду 2

Відгадаємо загадку. Що за птах: Пісень не співає,Гнізда не в’є,Людей і вантаж везе. Сил багато птах цей має: У повітрі він літаєВозить у собі людей: Татусів, матусь, дітей…

Номер слайду 3

Оксана Кротюк «Літачок»

Номер слайду 4

Мета уроку:познайомити учнів з твором Оксани Кротюк “Літачок”; розвивати вміння оцінювати вчинки персонажів, визначати мотиви їхньої поведінки; удосконалювати навичку читання; розширити коло читання; вчити визначати головну думку твору; формувати навички правильного, виразного читання, вміння складати план до прочитаного. Розвивати та поповнювати словниковий запас учнів; мислення, мовлення, увагу, виховувати почуття дружби та взаємоповаги, заохочувати дітей о самоосвіти. Очікувані результати: самостійне читання тексту, вміння давати характеристику героям, вміння визначити головну думку твору.

Номер слайду 5

Знайомство з автором. Оксана Кротюк - дитяча письменниця, журналістка. Вона народилася в місті Луцьку в переддень Святого Миколая 1969 року. Оксана закінчила Луцьку школу №13, Луцьке педагогічне училище імені Ярослава Галана, Київський Державний педагогічний університет імені Михайла Драгоманова. Працювала в Українському центрі народної культури «Музей Івана Гончара» у Києві, де виконувала обов´язки прес-секретаря, а згодом очолила відділ зв´язків з громадськістю. З 2004 року і донині працює на посаді літературного редактора журналу «Малятко».

Номер слайду 6

З 2010-го також втілює власний авторський проект на Українському радіо (програма «Великий світ малого читача»: канал «Культура»). Оксана Кротюк систематично виступає з творами різних жанрів для дітей у періодиці (журнали «Малятко», «Зернятко», «Пізнайко», «Крилаті»...) та колективних збірках (видавництва «Свічадо», «Богдан», «Лелека», «Белкар-книга» та ін.). Член Національної спілки журналістів України з 2003 року. Лауреат літературної премії імені Наталі Забіли (2006 рік). Лауреат літературного конкурсу «Рукомесло» (2009 рік). Авторка поетичних збірок та оповідань про дітей.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Словникова робота

Номер слайду 9

Читання оповідання

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Робота за прочитаним Яка тема оповідання? Розповідь про записку-літачок Максима до Улянки на День святого Валентина. Яка мета оповідання? Нечемно читати чужі записки, а тим більше їх переправляти. Хто головні герої оповідання? Максим, Денис, Вітя, Улянка. Де відбувалися події? У школі Яке було свято? День святого Валентина

Номер слайду 14

Характеристика героїв. Максим

Номер слайду 15

Денис. Вітя

Номер слайду 16

Складання плану. У День святого Валентина до школи з літачком. Максим метнув записку. Денис виправляє першу букву. У Віті виходить ім'я Оленка. Літак на парті в Уляни. Тепла посмішка дівчини.

Номер слайду 17

Домашнє завданняс. 119- 120, дати відповіді на запитання після тексту

pptx
Додано
25 червня
Переглядів
22
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку