Презентація до уроку математики для 5 класу з теми «Додавання і віднімання десяткових дробів»

Про матеріал
Презентація до уроку математики для 5 класу з теми «Додавання і віднімання десяткових дробів». Дана презентація дає можливість учням в цікавій, ігровій формі вдосконалити свої вміння додавати і віднімати десяткові дроби та застосовувати ці навички при розв’язуванні різних типів вправ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок -гра

Номер слайду 2

№ 891 9,2 – 3,5 = 5,7 (см) – довжина другої ланки. 2) 9,2 + 4,9 = 14,1 (см) – довжина третьої ланки. 3) 9,2 + 5,7 + 14,1 = 29 (см) – довжина ламаної. Відповідь. 29 см. № 899 (3; 4) х + 0,3 + 0,9007 + 4,58 + 3х = (0,3 + 0,9007 + 4,58) + + (х + 3х) = 5,7807 + 4х ; 4) 7с + 236,7 + 2с + 0,82 + 4,325 = (236,7 + 0,82 + 4,325) + + (7с + 2с) = 241,845 + 9с.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Завдання. Серед поданих чисел вибрати і прочитати десяткові дроби 1) 123; 2) 345 000; 3) ; Слідчий експеримент „Встановлення особи“

Номер слайду 5

Слідчий експеримент „ Проведення слухань“ Виконайте усно 1. Порівняйте дроби: 0,4 і 0,6; 1,5 і 1,52; 43,04 і 43,1; 4,568 і 4,56; 0,5 і 0,49; 0,52 і 0,5198. 2. Округліть числа: 1) з точністю до одиниць: 2,3; 7,3; 14,97; 2) з точністю до десятих: 4,56; 3,447; 0,307; 3) з точністю до сотих: 15,3267; 0,074; 1,1070. 3. Обчисліть: 3,75 – 2; 8 – 0,6; 15,897 – 3,897; 25,658 – 2,65; 4,65 + 3; 0,9 – 0,05; 12,69 + 1,2; 6,589 + 0,4;

Номер слайду 6

Виконайте дії: 4,866 + (1,2543 + 3,7457) + (14,04 – 11,906) Розв’язання: 1) 1,2543 + 3,7457 = 5; 2) 14,04 – 11,906 = 2,134; 3) 4,866 + 5 = 9,866; 4) 9,866 + 2,134 = 12. Відповідь. 12. Слідчий експеримент „ Куди ведуть сліди “

Номер слайду 7

Слідчий експеримент „ Розкодувати запис “ 1) Підібрати і записати три числа, кожне з яких більше за 7,52 і менше від 7,54. 2) Утвори всі можливі десяткові дроби із цифр: 9, 7, 1 та запиши їх у порядку зростання, якщо ціла частина містить одну цифру. Відповідь. 1, 79; 1,97; 7,19; 7,91; 9,17; 9,71.

Номер слайду 8

Обчисли зручним способом 1) ( 3,25 + 0,273) + 0,75 = 2) 0,00256 + 1,725 + 2,48 + 3, 275 + 2,52 = 3) (3,79 + 5,18) – 2,18 = 4) 16,43 – (5,6 + 7,43) =

Номер слайду 9

х – 7,4 = 9,1 – 2,8 Відповідь. 13.7 х – 7,4 = 6,3 х = 6,3 + 7,4 Де корінь рівняння ?

Номер слайду 10

у + 3,63 = 1,23 + 6,4 Відповідь. 4 у + 3,63 = 7,63 у = 7,63 + 3,63 Розв’язати рівняння:

Номер слайду 11

Задача. Два теплоходи рухаються назустріч один одному. Відстань між ними 106 км. Перший теплохід має власну швидкість 24,5 км/год і рухається за течією річки, а другий теплохід має власну швидкість 28,5 км/год і рухається проти течії. Через скільки годин вони зустрінуться, якщо швидкість течії 2,5 км/год? 106 км. 2,5 км/год 24,5 км/год 28,5 км/год 2 год 24,5+2,5=27(км/год) – швидкість руху першого теплохода 28,5-2,5=26(км/год) – швидкість руху другого теплохода 27+26=53(км/год) – швидкість зближення теплоходів 106:53=2(год) Відповідь: Теплоходи зустрінуться через 2 години ?год

Номер слайду 12

12 балів 2 червоних 11 балів 1 червоний і є сині або жовті 10 балів 1 червоний 11 балів 2 синіх і декілька жовтих 10 балів 2 синіх 9 балів 1 синій та 2 і більше жовтих 8 балів 1 синій і 1 жовтий 7 балів 1 синій 7 балів 4 жовтих і більше Шкала оцінювання результатів роботи

Номер слайду 13

Домашнє завдання Повторити: п.30 – п.33. Виконати: № 901( середній рівень ) № 907 ( достатній і високий рівень ) № 908 (2; 4) ( високий рівень )

ppt
Додано
14 березня
Переглядів
125
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку