Презентація до уроку математики в 5 класі «Величина кута. Вимірювання та побудова кутів»

Про матеріал
Урок - казка. Кожен учитель повинен дбати про те, щоб процес навчання не перетворювався для учнів у нудне й одноманітне заняття. Адже наявність в учнів інтересу до предмета є передумовою до появи складнішого його різновиду – пізнавального інтересу. А пізнавальний інтерес сприяє активності учнів під час уроку і зростанню якості знань. Для учнів урок цікавий, якщо він не нудний і якщо здається, що він швидко закінчується. То ж учитель має так його організувати. Особливість нестандартних уроків полягає в такому структуруванні змісту і форми, яке викликало б інтерес учнів, сприяло їх оптимальному розвитку і вихованню.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Гра «Вірю – не вірю»1) Чи вірите ви, що кут є гострим, якщо його величина дорівнює 30° ?2) Чи вірите ви, що кут є прямим, якщо його величина дорівнює 90°?3) Чи вірите ви, що кут є тупим, якщо його величина дорівнює 180° ?4) Чи вірите ви, що кути можна будувати за допомогою транспортира?5) Чи вірите ви, що кут є гострим, якщо його величина дорівнює 91° ?6) Чи вірите ви, що кут є тупим, якщо його величина дорівнює 125° ?7) Чи вірите ви, що кут є розгорнутим, якщо його величина дорівнює 80° ?

Номер слайду 3

Усні вправи Визначте вид кута, величина якого: 1) удвічі більша за величину  А = 45°; 2) утричі більша за величину  В = 60°; 3) удвічі менша від величини  С = 140°; 4) утричі більша за величину  Д = 50°; 

Номер слайду 4

Гумористична хвилинка Хоч ти смійся, а хоч плач Не люблю я тих задач. А чому терплю невдачі?Чом серджусь на ті задачі?Чи задачник непутящий,Чи таланту десь узяти?Та знайшов я спосіб кращий: Тільки відповідь читати. Ви учіться, хто бажає,Я б здоров'я не втрачав,На умову не зважаю: Раз — помножив, два — додав. Ні, не хитра ця наука,Якщо відповідь читать,Може статись дід за внука,Буде меншим літ на п'ять. А друкарська десь машина. Нам дала п'ять тонн вівса. Що ж ми учневі поставим. За подібні чудеса?Висновок: потрібно добре вчити математику, щоб не прийшлось отримувати подібні чудеса.

Номер слайду 5

Фізкультхвилинка. Всі піднесли руки - раз,І навшпиньки став весь клас. Два – присіли, руки вниз. На сусіда не дивись. Будем дружно ми вставати,Щоб ногам роботу дати. Хто старався присідати –Може вже відпочивати. Нахились вперед, нахились назад. І направо, і наліво,Щоб нічого не боліло. Один, два, три, чотири – набираємося сили,Нахились, повернисьІ до друга посміхнись.

Номер слайду 6

Додаткові завдання. Берегти здоров’я потрібно з молодих літ, зміцнювати його і примножувати. Важливу роль у збереженні здоров’я відіграє харчування, особливо, коли дитина росте і формується. Давайте розв’яжемо задачу і дізнаємося скільки разів упродовж доби має харчуватися дитина 11-12 років. 1. Розгорнутий кут СОД поділено променем ОК так, що  КОД = 36°. У скільки разів величина кута СОК більша за величину кута КОД?

Номер слайду 7

Розв’язавши наступну задачу, дізнаємося, якою має бути перерва між вживанням їжі (год.) 2. Прямий кут АОВ поділено променем ОМ на два кути. У скільки разів кут АОМ менший за кут МОВ, якщо відомо, що  МОВ = 72°

Номер слайду 8

Рефлексія

pptx
Додав(-ла)
Коваль Тамара
Додано
22 листопада 2022
Переглядів
417
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку