Презентація до уроку мистецтва у 8 класі за темою "Ідеали і образи Ренесансу" (10 знакових робіт Мікеланджело)

Про матеріал

Презентація до уроку мистецтва у 8 класі за темою "Ідеали і образи Ренесансу" (10 знакових робіт Мікеланджело). Сюди увійшли: Вакх,П'єта,Давид,Моісей,Створення Адама,Мадонна Доні,Мадонна Брюгге, Лаврентіївська бібліотека,Страшний суд,Базиліка Святого Петра.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мікеланджело Буонарроті 10 знакових робіт Мікеланджело Презентація до уроку мистецтва У 8 класі Підготувала Янішевскька Лариса Іванівна

Номер слайду 2

Мікеланджело Буонарроті - італійський художник Високого Відродження, чиї роботи безперечно залишили слід в історії і вплинули на розвиток і становлення Західного мистецтва. Мікеланджело був одним з кращих архітекторів свого часу.

Номер слайду 3

10. Мадонна Доні. Анджело Доні на початку 1500-х років дає майстру замовлення для того, щоб той зобразив «Сімейство святих», щоб надалі подарувати його своїй дружині. Майстер використовував для картини круглу рамку (тондо). Мадонна Доні включає в себе діву Марію, святого Йосипа, немовляти Христа і Іоанна Хрестителя. Позаду зображені п'ять оголених чоловічих фігур.

Номер слайду 4

9. Вакх. Ця статуя була завершена скульптором у віці 22 років. Знаменита робота зображує римського бога вина Вакха, який тримає в правій руці келих вина, а в лівій шкуру тигра. За ним сидить Фавн, який їсть гроно винограду. «Вакх» є однією з двох збережених скульптур раннього періоду творчості Мікеланджело в Римі.

Номер слайду 5

8. Мадонна Брюгге «Мадонна Брюгге» зображує Марію з немовлям Ісусом. У цій скульптурі Мікеланджело дотримується традицій зображення цієї композиції. Особа діви відсторонено, вона не дивиться на Христа, ніби знає його майбутнє. У цей час дитина без материнської підтримки відходить в світ.

Номер слайду 6

7. Лаврентіївська бібліотека Ця робота є одним з найважливіших архітектурних досягнень Мікеланджело. Вона відрізняється інноваційністю та революційними способами використання простору.

Номер слайду 7

6. Моісей. У 1505 році папа Юлій другий доручає Мікеланджело роботу над своєю могилою. Статуя знаходиться в Римі (церква Сан-П'єтро-ін-Винколи). Ходить легенда про те, що коли праця була закінчена, Мікеланджело вдарив праве коліно скульптури молотком, так як та почала говорити, настільки він був реалістичний.

Номер слайду 8

5. П’єта. П'єта зображує Діву Марію, скорботну над тілом Ісуса після розп'яття, який лежить на її колінах. Статуя не базується на реальних біблійних сюжетах, але все одно придбала популярність в Північній Європі в середні віки.

Номер слайду 9

4. Страшний суд. У мистецтві заходу «Страшний суд» входить в число найбільш значущих робіт. Пофарбована на вівтарній стіні капели, вона демонструє друге пришестя Христа на землю. Ісус показаний в центрі і оточений видатними святими, із воскресіння з мертвих.

Номер слайду 10

3. Базиліка Святого Петра. Розташована в Ватикані, Базиліка Святого Петра - найвідоміший твір архітектури епохи Відродження. Над створенням працювали безліч відомих майстрів (в тому числа Антоніо да Сангалло). Хоча Мікеланджело не створив його з нуля, собор дійшов до нашого часу в тому вигляді, в якому був задуманий саме Буонарроті.

Номер слайду 11

2. Створення Адама. Наріжний камінь живопису епохи Відродження - Створення Адама, розташований на стелі Сікстинської капели, що породив ряд послідовників і велике число пародій.

Номер слайду 12

1. Давид. Колосальна статуя, заввишки 5,17 метрів демонструє виняткові технічні навички Мікеланджело, а також силу символічного уяви.

Номер слайду 13

ppt
До підручника
Мистецтво 8 клас (Масол Л.М.)
Додано
5 грудня 2018
Переглядів
2221
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку