Презентація до уроку на тему "Церква та християнські храми в житті середньовічного європейця"

Про матеріал
Презентація до уроку всесвітньої історії в 7 класі на тему "Церква та християнські храми в житті середньовічного європейця" допоможе вчителю краще зорієнтуватися в підготовці до уроку. В розробці використані завдання, які мають зв'язок з іншими дисциплінами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Церква та християнські храми в житті середньовічного європейця

Номер слайду 2

З’ясувати яке значення мала релігія в житті середньовічної людини;Ознайомитись з процесом будівництва християнських храмів;Визначити особливості основних архітектурних стилів церковних споруд:романського та готичного.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Інквізи́ція (лат. Inquisitio, від inquiro, «розслідувати, розшукувати») — у християнстві особливий церковний інститут для боротьби з єресями.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

На основі зображень архітектурних споруд спробуйте визначити особливості архітектурних стилів.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Правила гри: Перший учасник гри називає термін, архітектурну пам’ятку, які стосуються теми уроку. Це слово повторює наступний учасник гри і називає своє слово або термін. Якщо учасник припускається помилки або робить довгу паузу, він вибуває з гри. Переможцем гри стає учень, який побудував найдовший ланцюг.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Опрацювати §16. Скласти кроссворд з даної теми (за бажанням).

Номер слайду 18

У 1054 р. відбулася схизма – розкол на ________ та ________ церкву. Папство досягло вершини своєї могутності на межі ______ століття. Основною причиною виникнення єресей було _______________________________________. Грізна зброя проти єретиків – це ___________. Новий метод пізнання світу та Бога – це _____.

Номер слайду 19

XI ст. З праці «П’ять книг історії свого часу» монаха Рауля Глабера З приходом третього року, що настав за тисячним, майже всі землі, особливо Італія та Галлія, стали свідками перебудови церковних споруд. Світ немовби струшував із себе дрантя і повсюди вдягався в нові білі шати церков. Тоді майже всі присвячені різним святим єпископальні й монастирські церкви, навіть маленькі сільські каплички, були перебудовані віруючими і стали ще кращими.

pptx
Додано
16 березня 2021
Переглядів
990
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку