Презентація до уроку на тему: " Кімнатні рослини"

Про матеріал

Презентація до уроку на тему: " Кімнатні рослини". У презентації розроблено практичну роботу №4 для 6 класу на тему: " Визначення видів кімнатних рослин, придатних для вирощування в певних умовах"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практична робота №4 Визначення видів кімнатних рослин,придатних для вирощування в певних умовах

Номер слайду 2

Мета: Навчитися встановлювати умови вирощування кімнатних рослин за особливостями їх будови

Номер слайду 3

За оцінками екологів, домашнє повітря більш токсичне, ніж повітря на автострадах, на яке ми так звикли нарікати. Вдихання шкідливих речовин викликає в людей "синдром хворих будівель", при якому виникають проблеми з диханням, болі в суглобах, безсоння. Кімнатні рослини очистять, зволожать і збагатять корисними речовинами повітря в Вашому домі. Основні забруднювачі повітря у квартирах - це продукти горіння газу, на якому ми готуємо їжу, а також багато будівельних і оздоблювальних матеріалів (пресовані плити на синтетичних смолах, лінолеум, пластик, полімерні шпалери). Можуть приносити шкоду навіть натуральні матеріали, коли вони починають старіти і руйнуватися. Небезпечна техніка. Через присутність телевізорів, комп'ютерів і факсів значно зменшується кількість корисних для здоров'я негативних іонів повітря. Поліпшити якість повітря допомагають кімнатні рослини. У процесі своєї життєдіяльності рослини здійснюють детоксикацію шкідливих речовин різними способами. Одні речовини зв'язуються цитоплазмою клітин кімнатних рослин, завдяки чому стають неактивними. Інші піддаються перетворенню у рослинах і стають нетоксичними. В результаті вони включаються в метаболізм клітин рослин і використовуються для потреб кімнатної рослини. Деякі речовини, наприклад, виділяються кореневими системами в ґрунт.

Номер слайду 4

Хід роботи: Завдання 1. Розгляньте живі кімнатні рослини які є у кабінеті. Охарактеризуйте їхні за стебла , листки , квіти. За особливостями будови встановіть умови зростання цих рослин. ( Не меньше 3 рослин)

Номер слайду 5

Завдання 2. Заповніть таблицю: « Умови догляду за кімнатними рослинами» {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Назва рослини Умови догляду

Номер слайду 6

Плющ. Плющ може очищати повітря від залишків цвілевих грибків і інших шкідливих часточок, включаючи мікроскопічні залишки фекалій свійських тварин. Відповідно до деяких досліджень, ця рослина є більш ефективною, ніж електричний очисник повітря.

Номер слайду 7

Хлорофітум. Хлорофітум поглинає і знешкоджує шкідливі речовини. Краще помістити цю рослину у двох метрах від вікна, оскільки на сонці вона зав'яне. Хлорофітуму також шкідливий надмірний полив. Улітку його поливають через день, взимку - раз у тиждень.

Номер слайду 8

Герань. Герань дезінфікує і ароматизує повітря, відлякує мух. А люди забобонні вважають, що ця рослина здатна виганяти злих духів. Добре тримати в домі і інші ефіроносні рослини - лавр, розмарин.

Номер слайду 9

АлоєАлоє краще розташувати на сонячному підвіконні. Треба стежити, щоб у горщику йому не було тісно. Крім очищення повітря, рослина служить надійним лікарем. Зрізаний шматочок листка швидко залікує ранку чи опік. Сік закапують у ніс при застуді. Необхідна в домі ця рослина людям літнього віку, які страждають артритами. Після прийому соку алоє всередину суглоби стають більш рухливими, зменшуються біль і припухлість. До п'яти років рослина має особливу цілющу силу.

Номер слайду 10

Кактуси. Кактуси допоможуть нейтралізувати радіаційний вплив на організм. Папороті і хвойні рослини (кипарис, туя, криптомерія), цереуси, кротони збагачують повітря негативними іонами. Можна вирощувати в горщиках зелену цибулю і часник, які також очищають повітря і поліпшують сон. Для того щоб одержати від кімнатних рослин максимальний ефект, їм необхідно забезпечити найкращі умови існування.

Номер слайду 11

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Назва рослини Родина. Походження. Фіалка узамбарська, Сенполія (saintpaulia)сімейство геснерієвих Центральна і Південна Африка, по схилам Узамбарских гір. Традесканція (Tradescantia), Зебріна (Zebrina)сімейства комелінових, Центральна і Південна Америка. Антуріум - Anthurium Ароїдних Тропічних лісах Південної Америки. Герань(Пеларгонія) - Pelargonium. Рід Пеларгонія (Pelargonium)з Південної Африки. Фаленопсис (лат. Phalaenopsis)Орхідея. Південно-Східній Азії, північно-східна Австралія,Каланхоє (kalanchoe)Каланхоє Блосфельда (Kalanchoe blossfeldiana) Поширення в тропічній і Південній Африці, Південно-Східній Азії, а також у тропічних районах Південної Америки. Нефролепіс бостонский (Nephrolepis exaltata bostoniensis)Рід Нефролепіс (Nephrolepis) папоротей сімейства давалієвих, широко розповсюджених по всій земній кулі, переважно в тропіках.

Номер слайду 12

Антуріум - Anthurium. Герань(Пеларгонія) - Pelargonium. Традесканція (Tradescantia), Зебріна (Zebrina)Фіалка узамбарська, Сенполія (saintpaulia)Орхідея. Рід Нефролепіс (Nephrolepis)Каланхоє (kalanchoe)

Номер слайду 13

Зробіть висновки Дайте відповідь на запитання:1. Рослини яких екологічних груп придатні для озеленення класної кімнати ?2. Яку із досліджених рослин слід рекомендувати для озеленення класної кімнати?

Номер слайду 14

Домашнє завдання: Повідомлення або презентацію про одну кімнатну рослину на вибір .

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Скубреєва Лариса
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
11 квітня 2018
Переглядів
32519
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку