Презентація до уроку на тему: "Роль митця в суспільстві, служіння музі й народові, суть людського щастя та вагомості (за поемою «Давня казка» Лесі Українки)"

Про матеріал

Не поет, у кого думки

не літають вільно в світі,

А заплутались навіки

в золотії і тонкі сіті.

Леся Українка «Давня казка»

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Роль митця в суспільстві, служіння музі й народові, суть людського щастя та вагомості (за поемою «Давня казка» Лесі Українки)

Номер слайду 2

На шлях я вийшла ранньою весною  І тихий спів несмілий заспівала,  А хто стрічався на шляху зо мною,  Того я щирим серденьком вітала:  "Самій недовго збитися з путі,  Та трудно з неї збитись у гурті".

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Творчий доробок Лесі Українки

Номер слайду 11

Не поет, у кого думки не літають вільно в світі, А заплутались навіки в золотії і тонкі сіті. Леся Українка «Давня казка»

Номер слайду 12

Літературний батл Не зробиш людям добра, не побачиш від них лиха. Ти його борони від собак, а він тобі покаже кулак. На моїй шиї сидиш, а мені добра не твориш. Як напився, то до криниці задом обернувся. Я на його хлібом, а він на мене каменем. Для нашого Федота не страшна робота. Забули воли, як телятами були.

Номер слайду 13

Робота в групах

Номер слайду 14

Мандоліна Мандолі́на (італ. mandolino) - струнний щипковий музичний інструмент. Виконавець защипує струни медіатором або плектром, протяжні ноти виконуються тремоло. Мандоліна з'явилася в XVI столітті в Італії і вже згодом стала найпоширенішим народним інструментом. Поступово вона стала популярною і в інших країнах. Найпоширенішою стала неаполітанська мандоліна, з чотирма подвійними струнами, які настроюють по квінтах, як домру. Аплікатура аналогічна скрипковій. Міланська мандоліна має п'ять подвійних струн.

Номер слайду 15

“Займи позицію” Теза: “Поети повинні служити владі, а не народу”

Номер слайду 16

Метод “Незакінчені речення” “Твір Лесі Українки “Давня казка” актуальний до цього часу, тому що…” “Знайомство із твором налаштувало мене на думку…” “Щастя людини у …”

Номер слайду 17

Домашнє завдання Підібрати 12 запитань тестового характеру за творчістю Лесі Українки (підготовка до контрольної роботи)

ppt
Додано
23 березня 2018
Переглядів
1865
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку