Презентація до уроку на тему "Сучасні тенденції у технології приготування та оформлення страв

Про матеріал
Презентація до уроку з предмета "Технологія приготування їжі з основами товарознавства" для професії "Кухар" 5 розряду, можна використати на уроках з біології, 6 клас
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Робота учня 6-Б класу Кошеля АндріяЇСТІВНІ КВІТИ

Номер слайду 2

Їстівні квіти – модний тренд у сучасній кулінаріїВиявляється, пелюстки багатьох квіток не тільки красиві та запашні, а й їстівні, смачні та навіть корисні. Познайомимося з квітами, які з успіхом використовуються для приготування і оформлення різноманітних страв.

Номер слайду 3

КУЛЬБАБАКульбаби — їжа нехитра, але їх активно їли ще з найдавніших часів. Молоде листя і стебла рослини використовуються в салатах і борщах, з квітів роблять варення і вино, а також «кульбабовий мед».

Номер слайду 4

. Нагідки або календула Багаті на каротин дрібні пелюсточки жовтогарячого кольору у багатьох країнах додають перед подачею на стіл до сирів, м'ясних та рибних страв, макаронних виробів та рису, відварної риби а також як наповнювач для сирного крему та вершкового масла, чудово виглядають у салатах і просто на бутербродах.

Номер слайду 5

Герань або пеларгонія  Багато хто полюбляє чай з липового цвіту чи гібіскуса (каркаде або суданська троянда). А чи пробували додавати у чай пелюстки пеларгонії, яка у багатьох росте на балконах і підвіконнях? Квітами та пелюстками герані можна посипати різноманітні десерти, використовувати їх у різноманітних прохолоджувальних напоях та коктейлях, заморожувати у кубиках льоду, використовувати для ароматизації тушкованих запечених яблук і груш. Зацукровані пелюстки герані також застосовують кондитери для прикрашання десертів, тортів та тістечок. 

Номер слайду 6

Настурції Спробуйте скуштувати яскраво-оранжеву квітку настурції. У неї неймовірний аромат і легкий присмак перцю та пряний післясмак. Цілі квітки настурції дуже популярні не тільки на батьківщині у Мексиці, а й у світовій гастрономії. Їх додають до різноманітних салатів, сирів, відкритих запіканок та бутербродів, холодних закусок. До речі, настурція повністю їстівна рослина. Паростки додають у салати, а пуп'янки маринують замість каперсів.

Номер слайду 7

Лаванда Фіолетові квітки лаванди чудово виглядають у бокалі шампанського, додають пікантності і аромату сосни та кедру шоколадним десертам, тортам і тістечкам (капкейкам), доречні у шербетах та морозиві. Можна використовувати у різних м'ясних стравах та соусах. Один з обов'язкових складників суміші спецій “прованські трави”. Головне - не переборщити, бо смак страви нагадуватиме лавандове мило чи шампунь.

Номер слайду 8

Бурачник або огіркова трава. Ці квітки блакитно-волошкового кольору у формі зірочок, які ростуть на наших городах, широко використовуються у багатьох країнах. У нас чомусь лише додають листя, що має смак свіжих огірків, у холодні супи і весняні окрошки. А квітки бурачника можна додавати у різноманітні лимонади, пунші, коктейлі на основі джину, у фруктові шербети, ними прикрашають торти, сирні запіканки і чизкейки. Блакитні зірочки можна заморозити у кубиках льоду.

Номер слайду 9

Фіалки. Зацукровані квітки лісових фіалок та віол (братиків) - улюблений десерт середньовічних європейських королев і принцес. І сьогодні ароматні віоли - чудова прикраса для зелених салатів, фруктових і кремових десертів, різноманітних прохолоджувальних напоїв та навіть кави з молоком. Їх можна заморожувати у кубиках льоду для пуншів та коктейлів. Чудовий варіант — жменю квіток змішати з 100 г рідкого меду і пригостити гостей через кілька тижнів фіалковим медом! Або просто додати жменю фіалок для аромату у цукерничку з цукром й залишити на тиждень.

Номер слайду 10

Квітки кабачків, гарбузів. Великі жовті квітки кабачків, гарбузів, патисонів, цукіні — одні з наймачніших. Жіночі квітки швидко вянуть, утворюючи завязь плода, а чоловічі залишаються свіжими досить довго. Їх їдять сирими, додають у салати, фарширують різними начинками, смажать у клярі. Неймовірна екзотика для нас і смакота!

Номер слайду 11

Троянда. Прекрасні на вигляд і ніжно-оксамитовими на смак пелюстками можна оздоблювати морозиво, десерти, салати, вони чудово дивляться у кубиках льду і коктейлях на основі шампанського. А сиропи, варення та лікери з тояндових пелюсток - фірмові "фішки" справжніх господинь. Зацукровані пелюстки — чудова окраса романтичних тортів та святкових десертів. Їстівні практично всі види дикоростучої троянди та шипшини.

Номер слайду 12

хризантеми. Хризантеми вельми популярні в азіатських країнах не тільки як лікарські рослини, але і як харчові. Їх пагони, листя і суцвіття використовують в салатах і десертах, їдять в приготованому вигляді і сирими.

Номер слайду 13

Гладіолуси. Виявляється, свіжі пелюстки гладіолусів можна фарширувати (чудова ідея для фуршетів!) і додавати у різноманітні овочеві й листкові салати. Смак тонкий та ніжний. Але перед використанням обов'язково видаліть тичинки та маточки і промийте!

Номер слайду 14

Чорнобривці рекомендують їсти тільки жовтогарячого кольору, використовувати лише пелюстки (свіжі або сушені). Додають їх у супи, бульйони, плов, домашню випічку, компоти, напої. Мало хто знає про лікувальні властивості чорнобривців. Але ж ця рослина має велику цілющу силу.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Фесенко Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0