ЗБЕРЕЖЕМО ПЕРВОЦВІТИ РАЗОМ!

Про матеріал
Збираючи первоцвіти – ми губимо їх, а купуючи – допомагаємо губити. Саме масовий збір – одна з головних причин різкого зменшення чисельності ранньоквітучих видів рослин, занесених до Червоної книги України. Із лісу краще принести гарний настрій, спогади про тишу та аромат весняного повітря, напоєного чарівними квітами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Збережемо первоцвіти !!!

Номер слайду 2

Первоцвіти називають першою усмішкою весни. Саме вони, ніжні й тендітні, першими відчувають ще не зовсім теплі, але вже приємні промінчики весняного сонечка. І як прикро, що деякі з цих квітів на межі зникнення. 

Номер слайду 3

Первоцвіти цвітуть тоді, коли ще на деревах немає листя. Так сонячні промінчики безперешкодно потрапляють аж до самої землі, «не заплутуючись» у кроні дерев. Вони будять перші квіти, аби ті скоріше прокинулися. Оскільки навесні починає танути сніг, первоцвіти отримують достатню кількість вологи. Думаю, Ти звернув увагу, наскільки красиві ці квіти, з яскравим забарвленням? Це не може не привертати увагу комах, які дуже голодні, бо теж щойно прокинулися.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Не раз можна помітити , як на початку весни бабусі починають продавати невеличкі букетики із ранніх весняних квітів. Чи ж можемо ми уявити, що одного теплого весняного дня люди не побачать на ринку жодного такого букетика? Гайнуть у ліс — а там теж квітів немає. А все тому, що чимало видів первоцвітів занесені в Червону книгу України. І як би не прикро було це визнавати, але ці тендітні рослинки на межі зникнення.

Номер слайду 6

Більшість первоцвітів України занесено до Червоної книги. Це означає, що їх ні в якому разі не можна зривати, а тим більше купувати НА БАЗАРАХ . Пропоную Тобі переглянути добірку первоцвітів, що є на сторінках Червоної книги і переконатися, які ж вони красиві й уже своїм виглядом просять зберегти цю красу.

Номер слайду 7

Квітка – жива душа

Номер слайду 8

Підсніжник звичайний

Номер слайду 9

Шафран Гейфеля (крокус)

Номер слайду 10

Морозник кавказький

Номер слайду 11

Зозулині черевички справжні

Номер слайду 12

Цибуля ведмежа (черемша)

Номер слайду 13

Любка дволиста

Номер слайду 14

Білоцвітник весняний

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Бережіть першоцвіти

Номер слайду 17

ppt
Додано
5 червня 2020
Переглядів
796
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку