Презентація до уроку на тему "Типи посадок"

Про матеріал
Презентація стане в нагоді при проведенні уроку як дистанційно так і при очній формі навчання. Матеріал допомагає візуалізувати матеріал уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Що називається посадкою

Номер слайду 3

Посадка - характер з'єднання двох деталей, визначений різницею їх розмірів до складання. В машинах і механізмах деталі перебувають у з'єднаннях з іншими деталями, утворюючи посадки, але характер цих з'єднань (посадок) може бути різним. Дати характеристику основним видам посадок

Номер слайду 4

Номер слайду 5

ПОСАДКА з ЗАЗОРОМ

Номер слайду 6

Номер слайду 7

ПОСАДКА ПЕРЕХІДНА

Номер слайду 8

Номер слайду 9

ПОСАДКА з НАТЯГОМ

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Для того, щоб забезпечити мінімально необхідне число посадок з метою полегшення виготовлення та експлуатації машинобудівної продукції, розроблено систему допусків і посадок.

Номер слайду 12

Система допусків і посадок - закономірно побудована на основі досвіду, теоретичних та експериментальних досліджень сукупність допусків і посадок яка оформлена у вигляді стандартів. Стандарти системи допусків і посадок розроблені для різних типових з'єднань деталей машин (конічних з'єднань, з'єднань з підшипниками кочення, різьбових, шпонкових, шліцьових з'єднань, тощо), які забезпечують їх взаємозамінність та дають можливість стандартизувати засоби виготовлення та вимірювального інструменту.

Номер слайду 13

У нашій країні діє Єдина система допусків і посадок (ЄСДП), побудована з урахуванням основних принципів побудови системи допусків і посадок ІСО, яка прийнята в усіх промислове розвинутих країнах. Впровадження ЄСДП підвищує ефективність: проектно-конструкторських робіт; науково-технічного обміну між країнами і забезпечення продажу за кордон ліцензій і технічної документації. Крім того, знижуються витрати на експлуатацію і ремонт імпортного обладнання і машин за рахунок виключення перероблення технічної документації і здешевлення виготовлення запасних частин.

Номер слайду 14

ЄСДП оформлена у вигляді стандарту і установлює терміни, визначення і позначення допусків і посадок, а також формули розрахунку допусків та основних відхилень для розмірів від 0 до 3150 мм та їх числові значення, однак абсолютна більшість з'єднань у загальному машинобудуванні має розміри до 500 мм, тому розглянемо основні принципи побудови системи допусків і посадок для цих розмірів. Не дивлячись на різноманітність з’єднань (гладких, циліндричних, нарізних, шпоночних, шліцевих і підшипників кочення), системи допусків мають загальні риси:

Номер слайду 15