Презентація до уроку навчання грамоти (читання) з теми «Всеволод Нестайко «Пробудження» (уривок із повісті «У Країні Місячних Зайчиків»).

Про матеріал
За основу у створенні презентації взято матеріал з розробки уроку до букваря Н.О.Воскресенської, І.В.Цепової. Можна використовувати як під час уроків, так і під час дістанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Прочитайте склади. Чітко вимовляйте твердий приголосний [ч].

Номер слайду 3

Зберіть і прочитайте пари слів.

Номер слайду 4

Зберіть і прочитайте слова в колонках. Назвіть пари слів. На які питання вони відповідають?

Номер слайду 5

Фізкультхвилинка для очей

Номер слайду 6

Прочитай статтю про Всеволода Нестайка у букварі (с. 54) Дай відповіді на запитання до прочитаного.- Яке ім’я і прізвище цього письменника?- Чому лишень назвати його ім’я, щоб усі — і дорослі, і діти - весело усміхалися?- Скільки книжок для дітей написав В. Нестайко?

Номер слайду 7

або. Перепочинь трішки

Номер слайду 8

Гра «Слово розсипалося»- Зберіть слово з поданих літер. р ь д а і с т Яке слово у вас вийшло? Що таке радість?- Коли і чому ви радієте? Наведіть приклади з вашого життя.- Коли радість буває несподіваною?- Як ви вважаєте, якою може бути найбільша радість у світі? Прочитай уривок з повісті

Номер слайду 9

Читай текст у букварі (с. 55–56) вголос за частинами. Потім відповідай на запитання. Частина 1 (до слів «…сонячний зайчик Терентій.»)- У який час доби відбувалася подія? - Якою була погода вранці?- Що відбувалося в саду? Прочитайте речення у відповідь.- Цю картину Нуся побачила чи почула?- Що таке птаство? (Багато різних птахів разом.) Кого побачила Нуся на підвіконні? Як їй це вдалося? - Як звали сонячного зайчика? Чи була Нуся з ним уже знайома?

Номер слайду 10

Частина 2 (до слів «…червоного півня Ґалаґана.»)- Де була дівчинка, коли прокинулася?- Що вона зробила? Прочитайте у відповідь речення.- Що побачила дівчинка у вікно? Прочитайте.- Розгляньте малюнок до тексту. Що з побаченого дівчинкою художник намалював, а що ні? Охопило тремтливе щемке передчуття - очікування чогось приємного, несподіваного. Підхопилася з ліжка – різко, стрімко встала. Кинулася до вікна – дуже швидко побігла. Пояснення

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Частина 3 (до слів «…сонячні та місячні зайчики.»)- Про що подумала Нуся? - Які саме добрі події порадували дівчинку? Зачитайте. - Чи відчула себе Нуся щасливою? Звідки це видно?

Номер слайду 13

Частина 4 (до кінця тексту)- Чи знала Нуся, що буде робити вдень? Чи було це важливим?- Що вирішила зробити Нуся? Чому?- Що означає «дарувати радість»? Прочитайте рядки, в яких про це говориться.- Чому дівчинка хоче зробити не просто радість, а несподівану?Якою ви уявляєте Нюсю? Чи хотіли б ви з нею дружити?

Номер слайду 14

До чого закликає письменник? У яких рядках?- Як ви гадаєте, він звертається до окремих дітей чи до всіх нас — до кожного з нас?- Яку несподівану радість ви можете подарувати своїм рідним, друзям, знайомим? Поміркуй!Обери настрій, який став у тебе після читання цього уривка

pptx
Додано
13 квітня 2020
Переглядів
1952
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку