Презентація до уроку образотворче мистецтво для учнів 4 класу « Невідома планета»

Про матеріал
Закріпити навички малювання пейзажу; знаходити кольорові рішення; розвивати фантазію, творчу уяву, окомір, почуття композиції; виховувати інтерес до образотворчого мистецтва; формувати художній смак при добірці кольорів. Поглиблювати знання учнів про наукові досягнення у вивченні космосу. Виховувати спостережливість, здатність до естетичного осмислення та відтворення власних творчих ідей, виховувати естетичний смак.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Отож сьогодні я пропоную вам здійснити подорож у космос. У наш час космічні польоти стали звичним явищем. А були часи, коли тільки фантасти писали про подорожі на Місяць, Марс, Венеру.

Номер слайду 3

Космос продовжує вабити своєю загадковістю, нерозкритими таємницями. Люди мріють про нові світи, і про зустрічі з мешканцями інших планет. Уява відносить їх у космічні далі, до небачених ландшафтів, прекрасних істот та могутніх чудовиськ.

Номер слайду 4

Польоти людей в космос надихнули багатьох художників на дивовижні творчі роботи. Вони беруть в руки фарби і створюють крижані та палаючі планети, загадкових красунь та могутніх космічних воїнів, величні створіння та жорстоких монстрів. На їхніх полотнах оживають бажання відкривати нові, ще не бачені світи.

Номер слайду 5

Уявіть себе космонавтами, які щойно прилетіли на далеку невідому планету. — Яким кольором можна зобразити її небо, землю, скелі, сонце? А може, там буде не одне, а два сонця різного кольору? — Які на вашій планеті є рослини, тварини?

Номер слайду 6

Створіть композицію «Невідома планета» Спочатку продумайте, які образи будуть фантастичними, а які — реалістичними. Відповідно до задуму розташуйте аркуш паперу вертикально або горизонтально. Оберіть точку зору на пейзаж, розмістіть лінію горизонту (низько, посередині, високо). Намітьте олівцем загальну композицію. Щоб передати глибину простору, розмістіть зображення на передньому, середньому й дальньому планах. Поступово деталізуйте створені художні образи.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

ppt
Додано
23 листопада 2020
Переглядів
3530
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку