Презентація до уроку образотворчого мистецтва на тему: «Повернення на Землю. Багатофігурна композиція «Зустріч гостей»

Про матеріал
Презентація до уроку образотворчого мистецтва на тему: «Повернення на Землю. Багатофігурна композиція «Зустріч гостей»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок образотворчого мистецтва № 33. Тема:«Повернення на Землю. Багатофігурна композиція «Зустріч гостей»

Номер слайду 2

СЮЖЕТ (від фр. sujet — предмет) — система подій в художньому творі, в ході яких розкриваються характери персонажів і головна ідея.

Номер слайду 3

Якщо ми бачимо на картині певні події: свято, визначні події, звичайні ситуації із життя людей… то ці малюнки можна віднести до побутового жанру, про який піде мова у сьогоднішній презентації. Побутовий жанр  — розділ образотворчого мистецтва, різновид живопису, що зосереджений на відтворенні сцен повсякденного, буденного життя. Матіас Стомер. «Юнак читає біля свічки»

Номер слайду 4

Роздивіться картини, де зображено святкування, звертаючи увагу, як контрастні кольори на картині передають відчуття радості, святкового настрою. Сілагіна Мар’яна. Триптих «Свято на селі»

Номер слайду 5

Роздивіться багатофігурні композиції, звертаючи увагу на різні варіанти розміщення людей на картинах.

Номер слайду 6

Роздивіться сімейні портрети, звертаючи увагу на розміщення персонажів та їхні пози.Іван Хомич Хруцький.  Сімейний портрет. Олександр Мурашко«Селянська родина»

Номер слайду 7

Як предметне оточення допомагає дізнатися про захоплення членів родини? Якоб Йорданс«Сім'я Йорданс в саду» Корнеліс. Портрет Майкла ван дер Дассена із сім'єю

Номер слайду 8

Пропорції тіла дитини мають свої особливості і відрізняються від пропорцій дорослої людини.довжина тіла приблизно від 4 до 6 голів (чим старший вік дитини, тим більша «кількість голів» вміщається у довжині її тіла);ширина плечей приблизно дорівнює 1,5 довжини голови;ширина плечей ледь перевищує ширину тазу. Всі ці пропорції треба враховувати під час створення композиції. 

Номер слайду 9

Створи багатофігурну святкову композицію. За бажанням намалювати такі сюжети: прибуття зорельота, зустріч із космічної подорожі, сімейний портрет на космодромі, Застосовуючи улюблені художні матеріали та техніки. Поетапність виконання роботи: Продумай сюжет. Визнач центр композиції. Визнач, що буде на першому, другому і третьому планах. Наміть постаті людей, дотримуючись пропорцій фігури.потім деталізуй. Добери кольори, які передадуть святковий настрій. Пригадай, що предмети на передньому плані більш чіткі та мають більші габарити. Зображуючи людину в русі, памятайте, що всі пропорції мають бути збережені. Зроби чітким і яскравим зображення на передньоіуу плані.

Номер слайду 10

Творче та практичне завдання: Опряцювати матеріал за силкоюhttps://narodna-osvita.com.ua/897-podya-33-povernennya-na-zemlyu.html. Створи багатофігурну святкову композицію. За бажанням намалювати такі сюжети: прибуття зорельота, зустріч із космічної подорожі, сімейний портрет на космодромі, Застосовуючи улюблені художні матеріали та техніки. Бажаю успіху!Бережіть себе та ваших рідних!

pptx
Додано
10 травня 2020
Переглядів
6026
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку