Презентація до уроку. Оповідання «Глуха дівчинка» В. Сухомлинського. 2 клас. Читання

Про матеріал

Оповідання «Глуха дівчинка» В. Сухомлинського. Органи «відчуття» (очі – бачити, вуха – чути, голосовий апарат – говорити, серце – відчувати).
Підручник: Українська мова та читання: Підручник для 2 класу ЗЗСО (у 2-х частинах): Частина 2. О. Я. Савченко. К. : УОВЦ «Оріон», 2019. 144 с. (С. 80-81).
Презентацію до уроку підготували:

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Оповідання «Глуха дівчинка» В. Сухомлинського Підготували: Кутасевич Юлія, Мельниченко Віторія та Нетеса Світлана. Презентація до уроку

Номер слайду 2

Василь Олександрович Сухомлинський

Номер слайду 3

Дай відповіді на запитання – Де народився Василь Сухомлинський? – Ким працював Василь Олександрович?– Для кого письменник залишив багато книжок?

Номер слайду 4

Робота за змістом оповідання «Глуха дівчинка»– Які почуття викликає у вас оповідання? – Де відбувся описаний випадок? Хто був у палаті? – Чи запитували дівчатка Ніну про її бажання? Які почуття вона переживала? – Чому дівчатка забули про Ніну? Як Таня виправила помилку?

Номер слайду 5

Гра "Пошук слів"

Номер слайду 6

Перевір себе

Номер слайду 7

Що ви знаєте про очі як фізіологічний орган, про зір? Для того щоб чути у кожного з нас є орган слуху-вухо. Що ви знаєте про цей орган? В середині кожного з нас б’ється серце – двигун нашого організму. Діти пригадайте, що ви знаєте про цей важливий фізіологічний орган? Вправа "Мікрофон"

Номер слайду 8

Робота з 3-Д моделями

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Вибіркове читання– За заголовком оповідання ми знаємо, що дівчинка глуха, знайдіть рядки у тексті які свідчать про це

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Вибіркове читання– Як Ніна зрозуміла про що говорять дівчата і що про неї забули?

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Вибіркове читання– Як дівчинка повідомила про свій вибір?

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Два братика через дорогу живуть,Один одного тільки в дзеркалі бачать. Все чують, але мовчать,Зліва брат і праворуч брат. Між собою не зустрічаються,Хто тямущий – здогадається. Групова. Робота

Номер слайду 23

Групова. Робота. Літає без крил,Обнімає без рук,Кусає без зубів,Біжить без ніг. Що це таке? Не мотор, а рух дає Нам життя дарує, В кожної людини є.

Номер слайду 24

Групова. Робота У вашому класі є учень з порушенням зору, який має труднощі з орієнтацією в просторі. Під час перерви він збирається зайти до класу, але не може знайти двері. Ви помічаєте його збентежену поведінку і вирішуєте допомогти йому. Які кроки ви зробите, щоб допомогти цьому учневі знайти свій клас?1 -ша група "Порушення Зору"

Номер слайду 25

Групова. Робота У вашому класі є учень з порушенням слуху, який носить слуховий апарат. Під час уроку він не чує питання вчителя і не може на нього відповісти. Його однокласники починають сміятися з його поведінки, що робить його ще більш збентеженим. Як ви можете допомогти цьому учневі повернути свою впевненість у собі та зробити урок доступнішим для нього?2 -га група "Порушення слуху"

Номер слайду 26

Групова. Робота3 - тя група "Порушення мовлення"У вашому класі є учень з порушенням мовлення, який має труднощі з вимовою деяких звуків. Під час уроку він хоче задати запитання вчителю, але не може правильно вимовити слово. Його однокласники не розуміють, що він хоче сказати і засмучують його своїми жартами. Як ви можете допомогти цьому учневі знайти спосіб спілкування, щоб він міг почуватися комфортно та бути зрозумілим для всіх?

Номер слайду 27

Групова. Робота4 -та група "Порушення відчуттів" У вашому класі є учень, який часто проявляє агресивну поведінку і виражається негативно про інших учнів. Він може ображати або погрожувати. У такі моменти інші учні відчувають страх та дискомфорт. Потрібно знайти способи, які допоможуть цьому учневі контролювати свої емоції та вести себе доброзичливо з іншими. Також важливо навчити інших учнів, як реагувати на таку поведінку та як допомогти один одному в таких ситуаціях.

Номер слайду 28

Конкурс малюнків

Номер слайду 29

Легенда про виникнення ТЮЛЬПАНУ Давно-давно, на початку світу, квіти були безбарвними та непомітними. Але одного разу, коли Бог створював красу світу, йому особливо сподобався один із вітрів-помічників. Він назвав його Тюльпан, бо той був такий же яскравий і барвистий, як ця квітка зараз. Бог вирішив нагородити вітер Тюльпана та створив спеціальну квітку на честь його краси. Він взяв найбільш яскраві кольори з неба, з води і з землі й об’єднав їх у квітку з гладеньким стеблом і дивною формою листя, яка нагадувала келих. Так народився тюльпан – чудова квітка, яка здатна зігріти серце і надихнути на добро. Тому, коли ви бачите тюльпани, завжди пам’ятайте, що вони є символом краси, доброти і любові. І завжди пишайтеся своєю унікальністю, як тюльпани – унікальні квіти нашого світу!

Номер слайду 30

Колись давно, у далекій країні жила маленька фея по імені Амелія. Вона була відома своєю красою та магічними здібностями. Мешкала фея у глибині лісу та дбайливо доглядала за всім, що росло та цвіло у її домівці. Одного разу, коли Амелія гуляла у своєму лісі, вона побачила сумний кущ, який виглядав настільки виснаженим та безжиттєвим, що фея вирішила терміново допомогти йому і зібрала чарівну корзинку з джерелами молодості та життєвої сили. Маленька фея налила вміст корзинки на землю, і раптово кущ ожив, випустивши фантастично красиві квіти бузкового-білого кольору. Амелія була здивована та зворушена, побачивши, як вона змогла відродити життя в цьому кущі. З того дня кущ бузку став улюбленим цвітом феї. Вона використовувала його квіти в своїх заклинаннях та чарах, збираючи їх тільки влітку, коли вони були буяли найяскравішим цвітом. Згодом, слова про красу бузкових квітів Амелії розлетілися по всій країні, відтоді люди почали висаджувати їх у своїх садах. З того часу, бузок став символом краси та магії. Він надихає на творчість та дарує людям надію на нове життя та можливості. Амелія живе досі у своєму лісі, захищаючи природу та спостерігаючи, як її улюблений квітник набуває нових кольорів та форм. Легенда про виникнення БУЗКУ

Номер слайду 31

Виставка малюнків

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Гра «Ланцюжок» 1. Що на уроці ви дізналися нового? 2. Про які органи «відчуття» ми сьогодні розмовляли?3. Як себе поводити з дітьми із особливими освітніми потребами? 4. Яка легенда вам сподобалась найбільше? Чому?

Номер слайду 35

«Загадкові листи»

pptx
Додано
5 травня 2023
Переглядів
928
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку