Презентація до уроку Пригода 4. Млинці й смачне паливо (за твором Наталі Чуб “Цікаві правила дорожньогоруху”)

Про матеріал

Орієнтовний план-конспект уроку у формі презентації з теми "Пригода 4. Млинці й смачнее паливо (за твором Наталі Чуб “Цікаві правила дорожнього руху")"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Очікувані результати: Читає правильно та виразно вголос уривок тексту; - ставить запитання за змістом тексту для уточнення свого розуміння; визначає послідовність подій у художньому тексті; пояснює вчинки персонажів на основі змісту тексту та власного досвіду;,пояснює, чому потрібно дотримуватися встановлених правил;- розрізняє хибні та істинні твердження; - дотримується правил етичної поведінки під час спілкування з однолітками та дорослими в різних життєвих ситуаціях;

Номер слайду 2

Я досліджую світ 2 клас Пригода 4. Млинці й смачне паливо (за твором Наталі Чуб “Цікаві правила дорожнього руху”)

Номер слайду 3

Вправа “Очікування”Чого ви очікуєте від сьогоднішнього уроку?Яким, на вашу думку, він має бути?А якими на уроці маєте бути ви?

Номер слайду 4

Мозковий штурм1. Назвіть автора книги “Цікаві правила дорожнього руху”2. Хто є головними персонажами книги?3. Які незвичайні пригоди вам запам’яталися найбільше?

Номер слайду 5

Стратегія “Передбачення”“ Млинці і смачне паливо” (за твором Наталії Чуб)Поміркуйте, які події можуть відбутися із прибульцями далі?

Номер слайду 6

Робота з підручником с. 84

Номер слайду 7

Запитання до тексту?1. Хто головні персонажі твору?2. До кого Данилко з друзями прийшли в гості?3. Чим пригощала бабуся гостей?4. Чому Блум зрадів, коли смакував згущенку?5. Як Блум визначив паливо?6. Яку нагороду отримала бабуся від марсіан?7. Чи комфортно почувалися хлопці та марсіани в гостях у бабусі?

Номер слайду 8

Вправа “ Поясни прислів’я”Коли їдеш у гостину, бери хліб у торбину. Любиш в гостях бувати, люби ж гостей і приймати. Веселий гість - дому радість. Пора гостям і честь знати.

Номер слайду 9

Словник Гостинність — народна традиція з любов’ю та повагою приймати і частувати гостей. Гість — той, хто приходить, приїздить відвідати кого-небудь вдома. Е́врика (дав.-гр. εὕρηκα або ηὕρηκα, букв. «знайшов!») — вигук, що його приписують грецькому вченому Архімеду, коли він відкрив основний закон . Уживається для вираження радості, задоволення з приводу якого-небудь відкриття, виникнення вдалої думки і т. ін. Спектра́льний ана́ліз — сукупність різних способів для  визначення складу об'єкта чи предмета. О́рден — нагорода.

Номер слайду 10

Фізкультхвилинка «Напечемо млинців»На сметані, на яйціТісто зробим на млинці. Напече нам мама їх,Гаряченьких та смачних.(По черзі торкатися поверхні столу тильною стороною кисті руки і долонею.)

Номер слайду 11

Робота із зошитом с.43

Номер слайду 12

Гра з лего « Корисні продукти»Якщо відповідь «так» піднімаємо зелену цеглинку. А коли «ні» - червону. Риба та морепродукти ( так)Чіпси та сухарики ( ні)Кефір, йогурти, молоко, сметана ( так)Яблука, груші, лимони ( так)Салат з капусти, огірків (так)Копчена ковбаса ( ні)Томатний сік ( так)Кока-кола, фанта (ні)Тістечка, торти (ні)

Номер слайду 13

Створення колажу «Корисна їжа»

Номер слайду 14

Прослухайте вірш Н. Красоткіна “Дякуйте!”Завжди потрібно «Дякую!» сказати,Як хтось хороше й добре щось зробив. Подав вам руку вмить, щоб не упасти,Притримав двері, може похвалив…Зробив хороше діло з добротою,Чи допоміг дорогу перейти…Всміхнувся посмішкою вам ясною,Чи добрим словом зміг допомогти. Чи в транспорті вам місцем поступився,Та поглядом підтримав в певну мить…Чи заступився, просто заступився,Коли на вас обрушився весь світ…Чи виручив когось в скрутну хвилину,Нагодував чи одежину дав…Чимсь допоміг і захистив людину,І вислухав та ще й поспівчував…Чи дав напитись серед дня ясного,Зігрів, можливо, у холодну ніч. Нам слово «Дякую» не коштує нічого,Але, повірте, не у грошах річ. А в щирості, що кожен відчуває,У доброті, що від душі пливе. Багато дуже — слово означає,Воно потрібне людям, бо живе. Воно душі торкається, мов ласка,Передає в собі людське тепло. То ж дякуйте за все, за все, будь ласка,Щоб людям добре й радісно було.

Номер слайду 15

Прочитайте і запишіть слова, якими можна подякувати за смачне частування.

Номер слайду 16

 Рефлексія1. З яким настроєм закінчуєте урок?2. Про що дізналися?3. Чи справдилися ваші очікування?4. Намалюйте смайлик, який зараз відповідає вашому настрою.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Пинів Галина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, Розробки уроків
НУШ
Додано
21 листопада 2021
Переглядів
1956
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку