Презентація до уроку природознавства "Зірки.Сузір"я"

Про матеріал

Презентація до уроку природознавства 4 клас "Зорі.Сузір"я. Велика та Мала Ведмедиця.Полярна Зоря." Матеріали презентації допоможуть вчителю на уроці краще донести матеріал до учнів, а учням- засвоїти його.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зорі та сузір'я

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Сузір'я - ділянки, на які розділена небесна сфера для зручності орієнтування на зоряному небі. У давнину сузір'ями називалися характерні фігури, що утворюються яскравими зірками.

Номер слайду 5

1 – полярна зірка, 2 – Великий Віз, 3 – Малий Віз, 4 – сузір’я Кассіопеї

Номер слайду 6

Номер слайду 7

У безхмарну і безмісячну ніч далеко від населених пунктів можна розрізнить близько 3000 зірок. Уся небесна сфера містить близько 6000 зірок, видимих неозброєним оком.

Номер слайду 8

Сузір'я Андромеди, яке знаходиться на відстані приблизно 2,5 мільйонів світлових років від Землі, поглинає зірки інших галактик. Величезне сузір'я Андромеди розширюється за рахунок поглинання зірок інших галактик, стверджують астрономи.

Номер слайду 9

Сузір'я Андромеди

Номер слайду 10

Сузір'я Пегас

Номер слайду 11

Сузір'я Цефей

Номер слайду 12

Зодіакальні сузір'я

Номер слайду 13

Зодіакальні сузір'я — ті, по яких у своєму річному переміщенні серед зірок рухається Сонце. Кожне з сузір'їв Сонце проходить приблизно за місяць, після чого переходить у наступне.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Легенди про назви сузір'їв

Номер слайду 16

Кентавр Один із грецьких міфів каже, що кентавр на небі - не хто інший, як безсмертний і мудрий Хірон, син Кроноса і німфи Філіра, знавець науки і мистецтва, вихователь грецьких героїв - Ахілла, Асклепія, Ясона. Тому його можна вважати сузір'ям Вчителя.

Номер слайду 17

Кентавр

Номер слайду 18

Сузір'я Оріона

Номер слайду 19

Сузір'я Оріон - найкрасивіше сузір'я південного неба. На всім небі немає іншого сузір'я, яке б містило стільки цікавих і легко доступних для спостереження об'єктів, як Оріон, розташований поблизу сузір'я Тельця.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Оріон був сином Посейдона. Він був знаменитим мисливцем, боровся з биком і похвалявся тим, що немає тварини, яку він не зміг би перемогти. За це Гера, могутня дружина могутнього Зевса, наслала на нього Скорпіона. Оріон очистив від диких звірів острів Хіос і став просити в царя цього острова руки його дочки, але той відмовив йому. Оріон спробував викрасти дівчину, і цар помстився йому: напоївши доп'яна, він засліпив Оріона.

Номер слайду 22

Геліос повернув Оріону зір, але від укусу посланого Скорпіона він все-таки загинув. Зевс помістив його на небі таким чином, що він може завжди піти від свого переслідувача. І дійсно, ці два сузір'я одночасно на небі не видні ніколи.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Потапова Галина Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Бондар Галина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
1 листопада 2018
Переглядів
20838
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку