ЗЕРНОВІ РОСЛИНИОсновною зерновою культурою в Україні є озима пшениця. Найсприятливіші умови для її вирощування — на чорноземних ґрунтах.
Номер слайду 2
Ячмінь друга за значенням зернова культура, яка характеризується невибагливістю щодо ґрунтів. Ячменем засіяно досить великі угіддя в південній частині степової зони та в передгірських районах Криму.
Номер слайду 3
Кукурудза Це достатньо врожайна, посухостійка культура, що має високу кормову цінність. Найбільше кукурудзи висівають на півдні лісостепової зони, в північній і центральній частинах степової зони, а також на Закарпатті.
Номер слайду 4
КРУП’ЯНІ КУЛЬТУРИЦінні продукти харчування виробляють із круп’яних культур, таких як гречка, просо, рис. В Україні значні площі відведено під гречку; її сіють у лісостеповій зоні й на Поліссі.
Номер слайду 5
Просо є посухостійкою культурою; його вирощують переважно в лісостеповій і степовій зонах.
Номер слайду 6
Рис вибагливий до тепла і вологи, тому цю продовольчу культуру вирощують на поливних землях у Миколаївській, Херсонській областях та в Криму.