Презентація до уроку. Що таке старанність

Про матеріал
Мультимедійна презентація до уроку етики. 5 клас. Автор Мелещенко (презентація розроблена на основі підручника для учнів 5 класу).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що таке старанність?Підготувала вчитель Конотопського лійцею №5 Худенко В. П.

Номер слайду 2

Ключові поняття: старанність. Алана: Ти чого такий сумний?Назар: Та отримав погану оцінку за домашнє завдання. Алана: Так, бо ти не старався!Назар: Тепер і сам бачу, що треба було краще старатися.

Номер слайду 3

Американський винахідник Томас Едісон після багатьох спроб і помилок створив лампу розжарювання. Старанність і наполегливість Томаса Едісона отримала своє відображення в його вислові «Геній — це 1 % натхнення та 99 % виснажливої праці».

Номер слайду 4

Старанність – сумлінне і відповідальне ставлення до будь-якої справи

Номер слайду 5

Народна мудрість: міркуємо разом Старанна миша і дошку прогризе.• Старанність — мати успіху.• Добре працювати — хліб уродиться.• Старанність і майстерність — сестри.

Номер слайду 6

Можна все життя проклинати темряву, а можна запалити маленьку свічку (Конфуцій).1. Чому планування є ознакою старанності?2. Як старанність проявляється в ситуації, що змалював Конфуцій?

Номер слайду 7

«Троє поросят»посиланя

Номер слайду 8

Прикладом старанності може слугувати французький футболіст малійського походження Н’Голо Канте. Спортсмен народився в дуже бідній родині, де мати була прибиральницею, а батько сміттярем. Із самого дитинства Канте зрозумів цінність старанності й праці, тому що побачив у цьому єдиний спосіб добитися чогось у житті. Канте в дитинстві працював, збираючи сміття. У вісім років він почав тренуватися у футбольній академії. Канте був невисокого зросту, тому йому доводилося багато старатися, щоб досягти результату. Його старанність не була марною, він став чемпіоном світу з футболу в 2018 р.

Номер слайду 9

Це тобі стане в пригоді для розуміння себе й інших1. Став мету.2. Визнач очікування.3. Думай про майбутнє. Мотивуй себе.4. Плануй. Створи порядок денний і дотримуйся його.5. Фокусуйся на завданні, навчися концентруватися, не відволікатися на ґаджети чи інші справи.6. Роби перерви кожну годину на 10-15 хвилин, це допоможе переключати увагу й ефективніше працювати, навчить контролювати себе.7. Проявляй уважність. Якщо ти чогось не розумієш, не бійся ставити запитання. Серйозно стався до завдань.8. Організуй себе. Будь акуратним/акуратною. Проявляй активність. Розставляй пріоритети.9. Заохочуй себе за працю.10. І навіть якщо в тебе не завжди виходить проявляти старанність, пам’ятай вислів: «Кожна невдача — це крок до успіху».

Номер слайду 10

Продовжіть речення (усно)Я запам’ятав/запам’ятала... Для мене не дуже зрозуміло...

Номер слайду 11

Домашнє завдання. Опрацювати стор. 77-82, І - підготувати розповідь про людей, які стали відомі завдяки своїй старанності

pptx
Додано
1 грудня 2022
Переглядів
2982
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку