Презентація до уроку " Сила струму. Електрична напруга"

Про матеріал
Презентація до уроку розв язування задач з теми " Сила струму. Електрична напруга"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Розв'язування задач та вправ з теми: « Сила струму. Електрична напруга».

Номер слайду 2

Мета:- узагальнити та систематизувати знання з теми; формувати навички розв'язування задач, уміння працювати в групі; - розвивати критичне та логічне мислення, інтерес до вивчення фізики; - виховувати взаємоповагу, увагу, бажання здобувати міцні знання. Основні поняття: електричний струм, сила струму, напруга, амперметр, вольтметр. Обладнання: амперметр, вольтметр, гальваніч­ний елемент, провідники. Тип уроку: узагальнення і систематизація знань.

Номер слайду 3

Вxодиш у світ цей формул, графіків і законів. З ними тоді вже навіки, ти вже у ниx в полоні. Тут вже і творчий пошук, логіки дивне диво. Фізика – це неповторно, фізика – це звабливо!

Номер слайду 4

ЛИМОН: U=0.92 B; I=0.24mA АПЕЛЬСИН: U=0.78 B; I=0.07 mA ЯБЛУКО: U=0.94 B; I=0.15 mA КАРТОПЛЯ: U=0.82 B; I=0.14 mA ОГІРОК: U=0.72 B; I=0.09 mA

Номер слайду 5

Запитання 1. Яким приладом вимірюють силу струму? 2. Яким символом позначають напругу? 3. Яка енергія в гальванічних елементах пере­творюється в електричну? 4. Які частинки являються носіями струму в металах? 5. Назвіть приклад речовини, що є хорошим провідником. 6. Якою основною одиницею вимірюється сила струму? 7. Як вмикають у коло амперметр? 8. Яким символом позначають електричний заряд? 9. В якій країні народився та жив Ампер?

Номер слайду 6

10. Яким приладом вимірюють напругу? 11. Яким символом позначають силу струму? 12. Що прийнято за напрям електричного струму? 13. Назвіть приклад речовини, що є хорошим ізолятором. 14. Як вмикають у коло вольтметр? 15. Яка енергія перетворюється в електричну у фотоелементах? 16. Які джерела електричної енергії найбільш масово використовуються людьми? 17. Якою основною одиницею вимірюється напруга?

Номер слайду 7

Андре-Марі Ампер - знаменитий французький фізик, математик і натураліст, член Паризької Академії наук.

Номер слайду 8

Вольта Алессандро - італійський фізик, винахідник першого в світі джерела постійного струму.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Завдання 1.Струм в електричному паяльнику 500 мА. Яка кількість електрики пройде по спіралі паяль­ника за 2хв? Дано: Розв’язання: Ι=500мА= …… t=2хв= ……… ___________ q-? 2. Під час переміщення заряду 12 Кл по обмотці реостата виконано роботу 720 Дж. Якою була на­пруга на реостаті? Дано: Розв’язання: q= 12 Кл А= 720 Дж __________ U- ?

Номер слайду 11

0 1 2 A 3 Кл Визначити час проходження струму. Накреслити схему даного кола.

Номер слайду 12

3. Через поперечний переріз провідника за 10 с пройшло 2 ∙1020 електронів. Визначити силу стру­му в провіднику. Дано: Розв’язання: t= 10c N= 2 ∙1020 е =... Ι - ? 4. Через електроплитку проходить струм силою 300 мА. Який заряд пройде через електроплитку за 5 хв? Яку роботу виконає електричний струм , якщо ця плитка ввімкнена в побутову мережу ? Дано: Розв’язання: Ι = 300 мА=...... t = 5 хв=…..... U = …......... _____________ А - ?

Номер слайду 13

« Чи є помилка в схемі ?»

Номер слайду 14

Експериментальна задача: Складіть за схемою електричне коло. Зробивши необхідні виміри, розрахуйте роботу струму за 10 с. Дано: І =....... U=….... t = 10 с ______________ А - ?

Номер слайду 15

В живій природі існує чимало процесів, пов’язаних з електричними явищами. Розглянемо деякі з них... Багато квітів і листочків мають здатність закриватися і розкриватися в залежності від часу доби. Це зумовлено електричними сигналами. Можна заставити пелюстки закриватися з допомогою зовнішніх електричних подразників.

Номер слайду 16

Подушечку мімози подразнювали короткими імпульсами струму. Реакція мімози була не миттєва, а з запізненням на 0,1 с. Мімоза реагує рухом листка на подразнення подушечки струмом 0,5 мкА.

Номер слайду 17

Чуттєвість людського язика в 10 разів нижча, ніж у мімози!!! Чуттєвість людського язика 5 мкА

Номер слайду 18

Стародавні греки остерігались зустрічатися у воді з рибою, яка заставляла тремтіти тварин і людей.

Номер слайду 19

А – електричний скат- Torpedo; Б – звичайний скат – Raja; В – електричний сом - Malapterurus; Г – риба-ніж - Gymnoius; Д - гімнарх – Gymnarchus; Е - звіздар - Aslroscopus

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Домашнє завдання: 1. Розв'язати задачі: 1) При напрузі 5 В в першому електричному колі перемістилося 12 Кл електрики. В другому електричному колі при напрузі 10 В перемістилося 7 Кл електрики. В якому електричному колі вико­нується більша робота? 2) Скільки часу був увімкнений радіоприй­мач, якщо через його провідники пройшов заряд 2400 Кл, а сила струму в них становила 2 А? Скільки електронів проходить через поперечний переріз провідника за 1 с? 2. Підготувати повідомлення або реферат з теми: « Життя і творчий шлях Георга Ома».

Номер слайду 22

- Чиніть опір всьому негативному, що трапиться у вашому житті! - З’єднуйте послідовно свої переконання! - Дбайте про джерело чистої душі! - Будьте міцним , як вольфрам! - Будьте акумулятором і генератором школи! - Нехай ваші обличчя світяться радістю та щастям ,як лампочки у ваших домівках!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Без'язична Світлана Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
До підручника
Фізика 8 клас (Бар’яхтар В. Г., Божинова Ф. Я., Довгий С. О., Кі-рюхіна О.О. (за ред. Бар’яхтар В. Г., Довгого С.О.))
До уроку
§ 28. Електрична напруга. Одиниця напруги. Вольтметр
Додано
11 листопада 2019
Переглядів
2870
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку