Презентація до уроку Тореадори з Васюкіки

Про матеріал
Презентація розроблена для уроку української літератури до теми Тореадори з Васюківки. Учні 6 класу мають змогу бачити наочно хід уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Всеволод Нестайко. «Тореадори з Васюківки». Пригодницький, захоплюючий сюжет, мрія і дійсність, смішне, комічне та романтичне у творі

Номер слайду 2

Мета: вчити учнів знаходити вихід з різних життєвих ситуацій, розрізняти поняття романтичного і пригодницького, аналізувати вчинки героїв, характеризувати улюбленого героя, розкрити риси його вдачі, аргументувати свій вибір; розвивати навички переказу найцікавіших епізодів тексту; виховувати повагу до старших, увагу до молодших, позитивне ставлення до життя.

Номер слайду 3

ТЕОРІЯ ЛІТЕРАТУРИПОВІСТЬ - це великий за обсягом твір, у якому детально розповідається про багато подій із життя дійових осіб. ПРИГОДА – це непередбачувані події , що трапляються з ким - небудь ПРИГОДНИЦЬКИЙ ТВІР - це твір із захопливим сюжетом про складні випробування, через які проходять герої. В основі цього твору гострі конфлікти, а герої учасники багатьох цікавих подій, у яких з великою силою виявляються їх розум, винахідливість і мужність. Ці герої розкривають таємниці, здійснюють відкриття, показують чудеса відваги. ПРИГОДНИЦЬКА ПОВІСТЬ - це твір,у якому зображені непередбачені, несподівані події, що трапляються з героями. Тореадор – це головний учасник бою биків в Іспаніїта країнах Латинської Америки, шпагою завдає бикові останнього удару.

Номер слайду 4

ЦІКАВО ЗНАТИ У 1965 році на Харківській телестудія режисери С. Зелікін, В. Осипянц зняли  за твором Всеволода Нестайка «Тореадори з Васюківки» дитячий пригодницький твір . Фільм отримав Гран-прі на Міжнародному фестивалі в Мюнхені (Німеччина),  1968 року і головну премію на Міжнародному фестивалі в Олександрії(Австралія) , 1969 року. У 1983 році режисер Андрій Праченко зняв на кіностудії ім. О. Довженка дитячу комедію «Одиниця з обманом» за мотивами повісті В. Нестайко. Кінофільм за твором «Одиниця з обманом» отримав спеціаль­ний приз на Міжнародному фестивалі в Габрово, столиці сміху в Болгарії. 

Номер слайду 5

Епіграф уроку. Маючи друзів, вважай, що ти володієш скарбами.

Номер слайду 6

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}МРІЯДІЙСНІСТЬ  СМІШНЕ, КОМІЧНЕСУМНЕ    ЗАПОВНИТИ ТАБЛИЦЮ ЗА ПОВІСТЮ :

Номер слайду 7

Домашнє завдання. Скласти асоціативну хмаринку образів. Ява. Павлуша

Номер слайду 8

ТОРЕАДОРЯРИШКАПУГУТЬКАЛОЖОРАЯІЦУБИРТНОКСОБАКЕВИЧИ

pptx
Додано
24 квітня 2021
Переглядів
2426
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку