Презентація до уроку "Узагальнення вивченого протягом І семестру"

Про матеріал
За допомогою гри-узагальнення ви з учнями зможете підвести підсумок вивченного матеріалу, який ви проходили протягом І семестру, а саме, за 1 та 2 темами
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гра узагальнення Історія України 7 клас. Підготував вчитель історії Одеської ЗОШ №56 Голобородов Костянтин Володимироивч

Номер слайду 2

1-й тур «Згідно літопису»Визначте за уривками з літопису про які історичні події йде мова

Номер слайду 3

A. «І став княжити Володимир у Києві один. І поставив він кумири на пагорбі, поза двором теремним: Перуна дерев’яного, і Хорса, і Дажбога, і Стрибога, і Сімаргла, і Мокош. І приносили їм люди жертви, називаючи їх богами, і приводили синів своїх і жертвували їх цим бісам, і оскверняли землю требами своїми».

Номер слайду 4

Б. «Бояри ж, відповідавши, сказали: “Якби лихий був закон грецький, то не прийняла б хрещення баба твоя Ольга, що була мудрішою за всіх людей”. А Володимир, відповідавши, мовив: “То де ми хрещення приймемо?”. І вони сказали: “Де тобі вгодно”».

Номер слайду 5

B. «І коли Володимир прибув, повелів він поскидати кумирів - тих порубати, а інших вогню оддати. Перуна ж повелів він прив’язати коневі до хвоста і волочити з Гори по Боричевому узвозу на ручай, і дванадцятьох мужів приставив бити його палицями».

Номер слайду 6

Г. «Мстислав вийшов на лови, і розболівся, і помер. І положили його у Чернігові в церкві святого Спаса, що її він спорудив був сам; було бо зведено її при ньому так заввишки, як, на коні стоячи, можна рукою досягти. Після цього ж узяв волость його всю Ярослав і став єдиновладником Руської землі».

Номер слайду 7

Д. «А печеніги почали йти на приступ, і зступилися вони на тім місці, де ото є нині свята Софія, митрополія руська; бо тоді це було поле поза городом. І сталася січа люта, і ледве одолів під вечір Ярослав, і побігли печеніги в різні боки, і не знали вони, куди втікати».

Номер слайду 8

Е. «Коли ж поляни жили осібно і володіли родами своїми, то було між них три брати: одному ім’я Кий, а другому - Щек, а третьому - Хорив, і сестра їхня - Либідь... Зробили вони городок і на честь брата їхнього найстаршого назвали його Києвом».

Номер слайду 9

Ж. «Аскольд же й Дір прийшли. І вискочили всі інші вої з човнів, і мовив Олег Аскольдові й Дірові: “Ви оба не є ні князі, ні роду княжого. А я єсмь роду княжого. - І тут винесли Ігоря. - А се - син Рюриків”. І вбили вони Аскольда й Діра...».

Номер слайду 10

Д. «Пішов Ігор на греків... І порадилися руси, і вийшли, оружившись, проти греків, і битва межи ними обома була люта, і заледве одоліли греки... Феофан, сановник Романа, зустрів їх у човнах з вогнем і став пускати вогонь трубами на човни руські. І було видно страшне диво...».

Номер слайду 11

З. «Пішов Олег на греків, Ігоря зоставивши в Києві... І прибув він до Цесарограда, а греки замкнули Суд і город заперли. І вийшов Олег на берег, і повелів воям виволокти кораблі на берег... І повелів Олег воям своїм колеса зробити і поставити кораблі на колеса...».

Номер слайду 12

2-й тур «Що тут не так?»Проаналізуйте історичні меми

Номер слайду 13

Номер слайду 14

3-й тур «Хмари слів»Визначте, які вислови закодовані у хмаринках слів, назвіть історичного персонажа, чиє життя вони ілюструють.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

4-й тур «Хронологічні фантазії»Уявіть, що ви дослідник/дослідниця давньоруських літописів і вивчаєте давній текст. Визначте, чи можливі з точки зору синхронізації історичних подій запропоновані записи в тексті літопису.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

5-й тур «Історичний альбом»Уявіть, що ви укладаєте видання «Історичний альбом: доба Русі-України» і вам потрібно підготувати тематичні сторінки: «Політична історія», «Життя і побут», «Розвиток культури». Запропонуйте, до якої зі сторінок альбому ви помістили б цю ілюстрації.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

6-й тур «Кросворд» Розгадайте як найшвидше та визначте закодоване слова

Номер слайду 21

По горизонталі: 2) Сестра Ярослава Мудрого, яка стала дружиною польського короля6) Землі, де княжив брат Ярослава Мудрого Мстислав?7) Брат Ярослава Мудрого, який загинув від рук Святополка. 8) Автор «Повісті минулих літ».9) Перший на Русі-Україні митрополит з русичів.11) Дочка Ярослава Мудрого, яка стала дружиною французького короля Генріха І.12) Місто, територія якого за часів Ярослава Мудрого зросла у сім разів.13) Навчальний заклад, який відкрив Ярослав Мудрий на Русі. По вертикалі: Золоті ______________3) Брат Ярослава Мудрого, який княжив у Чернігові.4) Прізвисько яке отримав брат Ярослава Мудрого Святополк. 5)Онук Ярослава Мудрого та візантійського імператора – Володимир ________________10)Перша збірка законів «…. Правда»Ключове слово:

Номер слайду 22

7-й тур «Аналіз твору мистецтва»

Номер слайду 23

Домашнє завдання Пройти тестування за посиланням в підручнику сторінки 73

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Дмитро Попік
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Mikituyk Irina
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
25 грудня 2020
Переглядів
2417
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку