Презентація до уроку "Векторна графіка. ПрограмаCorelDRAW"

Про матеріал
Ця презентація дає основні поняття про програму векторної графіки Corel DRAW:запуск програми, інтерфейс програми, пристикові вікна, збереження файла.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Запуск CorelDRAW Запуск CorelDRAW виконується стандартними для Windows способами: за допомогою головного меню (в ньому при установці пакету з'являється нова група команд, в яку включено і команда запуску CorelDRAW), за допомогою ярлика, розташованого на робочому столі, або подвійним клацанням миші на значку файлу, має розширення, асоційоване в процесі установки CorelDRAW з цією програмою (як правило, це файли з розширеннями .CDR, .CMX, .WMF).

Номер слайду 3

Запуск CorelDRAW

Номер слайду 4

У відповідності зі стандартами Windows під рядком заголовка вікна розташовується рядок меню. В CorelDRAW меню дуже складне, з великим числом підміню і команд. Як і в будь-який інший програмі, меню забезпечує доступ до більшості функцій CorelDRAW

Номер слайду 5

Величезну роль в інтерфейсі CorelDRAW грають пристикові вікна (dockers), в згорнутому вигляді представляють собою ярлички з назвами, розташовані зліва від екранної палітри кольорів. За своїми функціями вони нагадують діалогові вікна, але на відміну від більшості діалогових вікон можуть постійно бути присутнім в робочому просторі. Пристикові вікна можуть розташовуватися як в середині робочого столу, так у одного з його країв («пристиковуватися» до краю). У згорнутому вигляді від пристикових вікон видно тільки заголовок або, якщо вікно пристикувалося, - тільки ярличок з назвою. Це дозволяє компактно розташовувати в робочому просторі велике число елементів управління.

Номер слайду 6

Робоча область вікна Межі сторінки показані у вигляді рамки з тінню, проте вони не є елементом зображення. Об'єкти, з яких буде далі будуватися ілюстрація, повинні розташовуватися в межах цих кордонів. Інший простір вікна ілюстрації має свою назву - робочий стіл - і використовується зазвичай як тимчасове сховище об'єктів. Розмір робочого столу CorelDRAW значно більше, ніж його видима на екрані частина. Для перегляду невидимої частини вікна служать смуги прокручування, розташовані по правому і нижньому краях вікна документа. Зліва від горизонтальної смуги прокручування розташовуються елементи управління, що дозволяють переходити між окремими сторінками багатосторінкових документів - кнопки і ярлички з назвами сторінок, разом утворюють так званий навігатор. На лівому і верхньому краях вікна документа розташовані координатні лінійки (rulers), службовці для вимірювання координат об'єктів і розміщення напрямних

Номер слайду 7

Збереження документа Збереження документа CorelDRAW виконується вибором команди Save (Зберегти) стандартної панелі інструментів. Якщо раніше цей документ не зберігався, на екрані розкриється діалогове вікно Save Drawing (Зберегти документ)

ppt
Додано
15 лютого 2019
Переглядів
1287
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку