Презентація до уроку "Види і наслідки конфліктів"

Про матеріал
Презентація створена для уроку в 6 класі з теми "Види і наслідки конфліктів". Складається з 19 слайдів, які є опорним матеріалом для вивчення цієї теми. Матеріал уроку прикладається.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Поняття конфлікту. Види і способи розв’язання конфліктів. 6 клас

Номер слайду 2

Сьогодні на уроціКонструктивне розв’язання конфлікту4 Що таке конфлікт?1 Види конфліктів2 Способи розв’язаннята наслідки конфліктів 3 Метод “Ключ”5

Номер слайду 3

Знайомство. Мене звуть…Уникнути конфліктів мені допомагає…Уникнути конфліктів мені заважає…

Номер слайду 4

Очікування Запишіть на аркушах паперу чого ви очікуєте від цього тренінгу та розмістіть у підніжжя гори.

Номер слайду 5

Правила тренінгу Давайте разом обговоримо правила тренінгу яких будемо дотримуватися.

Номер слайду 6

Різні ситуації – різна поведінка

Номер слайду 7

Обережно! КОНФЛІКТ!!!обидел

Номер слайду 8

Об’єднання у групиІ група Завдання - “Павутина”. Що таке конфлікт? ІІ група Завдання – “Ланцюжок”. Що таке конфлікт?ІІІ група Завдання – “Всесвітня павутина” За допомогою интернет-ресурсів знайти визначення слова “конфлікт”.

Номер слайду 9

Конфлікт – від лат. “зіткнення” – зіткнення протилежних поглядів, інтересів. Конфлікт – це загострення суперечностей, зумовлених розбіжністю інтересів людей, що призводять до ускладнень чи гострої боротьби. Що таке конфлікт?

Номер слайду 10

“Мозковий штурм”Від чого виникають конфлікти?Соціальна нерівність. Протилежність інтересів. Егоїстичність…Продовжить цей перелік причин конфлікту.

Номер слайду 11

Види конфліктів

Номер слайду 12

Конфлікти. Конфлікти поглядів. Конфлікти інтересів

Номер слайду 13

Конструктивне розв’язання конфліктів. Уміння слухати і адекватно сприймати інформацію;Відповідальність;Хороші манери;Почуття гумору;Уміння володіти своїми жестами та мімікою;Уміння чітко сформулювати те, що хочеш сказати;Уміння передбачати наслідки своїх слів і вчинків;

Номер слайду 14

Конструктивне розв’язання конфліктів. Толерантність; Здатність вчасно розпізнавати конфліктну ситуацію; Уміння запропонувати розв’язання проблеми;Здатність з’ясувати суть конфлікту;Упевнений стиль поведінки; Здатність приборкувати бурхливі емоції;Уміння тактовно висловлювати свої почуття.

Номер слайду 15

Метод “Ключ”. Автор - Хасай Алієв. Лікар, психолог, філософ, письменник, художник. Автор методів саморегуляції "Ключ", "Синхрогімнастика" і "Ключ-2"

Номер слайду 16

Чому саме “Ключ”?Метод «Ключ» дозволяє:зберігати ясність розуму і впевненість в собі у відповідальних ситуаціях;включати додаткові резерви для рішення складних проблем;знаходити контакт з «проблемними» співрозмовниками;контролювати страх, біль, долати психологічні бар'єри.«Ключ» – найважливіший інструмент для життя. Людина, яка керує енергією стресу, – це людина майбутнього. Сьогодні людиною майбутнього може стати кожен з вас!

Номер слайду 17

Домашнє завдання“А який ти у конфліктній ситуації ?”Тест для підлітків: “Сова чи Акула? https://lesechko.wordpress.com/.../тест-сова-чи-акула-а-яки...

Номер слайду 18

Чому я навчився сьогодні на треннінгу Конфлікт – це…Види конфліктів Наслідки конфліктів. Способи розв’язання конфліктів. Конструктивне розв’язання конфлікту. Метод “Ключ”

Номер слайду 19

«Люди с открытыми сердцами, даже делая ошибки, идут правильной дорогой»Хасай Алиев

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Nazarova Sveta
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
9 квітня 2020
Переглядів
9550
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку