Презентація до уроку "Види інформації"

Про матеріал

Урок розроблений на основі підручника Н.Морзе для учнів 2-го класу. З активними посиланнями на завдання (відео, робочий зошит).

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Види інформації Урок 4

Номер слайду 2

Якою буває інформація? Розділ 1 § 3

Номер слайду 3

Правила техніки безпеки Розділ 1 § 3 Назвіть правило, порушене в зазначеній ситуації: На вулиці досить прохолодно, й Інформаша прийшла на урок інформатики в шапці та рукавичках. Учитель не дозволив працювати їй на комп’ютері. Чому? (У верхньому одязі важко працювати за комп’ютером, знаходитись у комп’ютерному кабінеті у верхньому одязі заборонено.)

Номер слайду 4

Якою буває інформація? Розділ 1 § 3 Будь-яке повідомлення стає для тебе інформацією тоді, коли ти його зрозумієш. Чому пішохід на малюнку не отримав інформації? Зрозуміти інформацію людині може завадити багато причин.

Номер слайду 5

Якою буває інформація? Розділ 1 § 3 Чому діти на малюнках не отримали інформації?

Номер слайду 6

Якою буває інформація? Розділ 1 § 3 Тому повідомлення подають по-різному. При цьому отримують різні види інформації. Текстову інформацію записують за допомогою: літер цифр позначок

Номер слайду 7

Якою буває інформація? Розділ 1 § 3 Яку текстову інформацію ти отримуєш на уроці?

Номер слайду 8

Якою буває інформація? Розділ 1 § 3 Якщо повідомлення подають у вигляді: малюнків картин фото нот То таку інформацію називають графічною.

Номер слайду 9

Якою буває інформація? Розділ 1 § 3 Інформацію, яку ми сприймаємо на слух, називають звуковою. Ця інформація передається:

Номер слайду 10

Якою буває інформація? Розділ 1 § 3 Яку звукову інформацію ти отримуєш у кожному з випадків?

Номер слайду 11

Якою буває інформація? Розділ 1 § 3 У мультфільмах, наприклад, інформацію подають одразу кількома способами: відео звуком текстом малюнком тощо Це комбінований спосіб подання інформації.

Номер слайду 12

Якою буває інформація? Розділ 1 § 3 Якого виду інформацію ти сприймаєш найкраще: у школі під час екскурсії удома Чому, на твою думку, так відбувається?

Номер слайду 13

Якою буває інформація? Отже повідомлення подають по-різному. При цьому отримують різні види інформації.

Номер слайду 14

Якою буває інформація? Розділ 1 § 3 Одну й ту саму інформацію можна подати за допомогою різних повідомлень або різними способами. Усі знають, що переходити вулицю можна тільки у дозволених місцях. Про це нам повідомляє: Напис «Перехід» на спеціальному щиті Білі смуги на дорозі Спеціальний дорожній знак Перехід

Номер слайду 15

Діємо Розділ 1 § 3 Завдання. Мультфільм Перегляньте першу серію мультфільму «Моя країна — Україна». Який спосіб подання інформації використано в мультфільмі? Які способи подання інформації використовують герої мультфільму?

Номер слайду 16

Розділ 1 § 3 Робочий зошит

Номер слайду 17

Розділ 1 § 2 Якою буває інформація?

Номер слайду 18

Дякую за увагу! Урок 4

ppt
Пов’язані теми
Інформатика, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
25 вересня 2023
Переглядів
1160
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку