Презентація до уроку "Відношення. Основна властивість відношення"

Про матеріал

Презнетація містить колекцію задач за темою "Відношення. Основна властивість відношення" і може бути використання як додатковий ресурс на урок математики у 6 класі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Частку двох чисел називають відношенням двох чисел Відношення показує, у скільки разів перше число більше за друге Відношення показує яку частину перше число становить від другого.

Номер слайду 3

В акваріум, який вміщає 12 л води, налили 10 л. Яка частина акваріума не заповнена? 10 л 12 л

Номер слайду 4

ЦУКОР 3.1. Для варення на 3,5 кг ягід було взято 4,2 кг цукру. В якому відношенні були взяті ягоди і цукор? ЦУКОР

Номер слайду 5

3.2. Відстань від села до міста автомашина пройшла за три години. В першу годину вона пройшла чверть всієї відстані, за другу годину – третину всієї відстані. У скільки разів відстань, пройдена за третю годину, більша відстані, пройденої за другу годину? Яку частину відстань, пройдена в першу годину, складає від відстані, пройденої за третю годину?

Номер слайду 6

3.3. В клавішах піаніно на кожні 7 білих клавіш припадає 5 чорних. Разом вони складають октаву. Яку частину октави складають білі клавіші? октава

Номер слайду 7

3.4. Із 100 виготовлених телевізорів 20виявились поламані. Яку частину складають телевізори в робочому стані?

Номер слайду 8

3.5. Сергій і Дмитро змагались, хто краще кидає м’яч у кільце. Сергій із 20 кидків попав в кільце 15 разів. Дмитро із 30 кидків попав 18 разів. У кого із них кращий результат?

Номер слайду 9

3.6. Восени з трьох яблунь зібрали врожай 90 кг яблук. З першої яблуні зібрали 35 кг, з другої – врожаю першої яблуні. З якої яблуні зібрали більше яблук – з другої чи з третьої, і на скільки? Яку частину всього врожаю складають яблука, зібрані з третьої яблуні? 35 кг

ppt
Додано
8 листопада 2018
Переглядів
3413
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку