Презентація до уроку "Відродження релігійного та церковного життя"

Про матеріал
Тема. Відновлення релігійного та церковного життя Мета: прослідкувати шлях УГКЦ та УАПЦ до легалізації; проаналізувати події, що передували відродженню релігійного та церковного життя; охарактеризувати дії радянської влади щодо церкви; розвивати увагу, пам'ять, мислення, вміння аналізувати та робити висновки; удосконалювати навички роботи в парах, малих групах, вміння працювати з текстом підручника та Інтернет-ресурсами; формувати повагу до історичного минулого України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Відродження релігійного та церковного життя

Номер слайду 2

Очікувані результати. Після уроку ви зможете:називати дати, пов’язані з темою уроку;застосовувати та пояснювати на прикладах терміни та поняття;характеризувати шлях УГКЦ та УАПЦ до легалізації; аналізувати події, що передували відродженню релігійного та церковного життя; характеризувати дії радянської влади щодо церкви.

Номер слайду 3

Перейдіть за посиланням https://learningapps.org/display?v=pdwjwr8ba20 або скористайтеся QR-кодом та виконайте завдання.

Номер слайду 4

Перейдіть за посиланням https://naurok.com.ua/test/viniknennya-neformalnih-organizaciy-narodniy-ruh-ukra-ni-za-perebudovu-563565.html або скористайтеся QR-кодом та виконайте завдання.

Номер слайду 5

Відродження релігійного та церковного життя. Дата. Подія

Номер слайду 6

Відродження релігійного та церковного життя. Дата. Подія. Літо 1987 р. Початок руху за легалізацію греко-католицької церкви1 жовтня 1989 р. Схвалення текстів телеграм Папі Римському на мітингах у Івано-Франківську1 грудня 1989 р.під час візиту до Ватикану Горбачов заявив про скасування заборони Української греко-католицької церкви. Січень 1990 р.архієрейський собор РПЦ в Москві5 – 6 червня 1990 р. Всеукраїнський православний собор у КиєвіБерезень 1991 р. Повернення з еміграції Мирослава Любачівського

Номер слайду 7

Номер слайду 8

1 грудня 1989 року відбувся офіційний візит керівника СРСР Михайла Горбачова до Ватикану, де він зустрівся з Папою Іваном Павлом ІІ. 

Номер слайду 9

Результати домовленості між М. Горбачовим і верховним главою УГКЦ Іваном Павлом IIСкасування заборони Української греко-католицької церкви;Передання греко-католикам Львівського собору Св. Юра;Повернення з еміграції Мирослава Любачевського.

Номер слайду 10

Верхо́вний архиєпи́скоп Миросла́в Іва́н Любачі́вський (24 червня 1914, Долина — 14 грудня 2000, Львів) — єпископ Української Греко-Католицької Церкви, кардинал Католицької Церкви; з 7 вересня 1984 року Верховний архієпископ Львівський — предстоятель Української Греко-Католицької Церкви.

Номер слайду 11

5–6 червня 1990 р. у Києві відбувся Всеукраїнський православний собор.

Номер слайду 12

Орієнтовна відповідь:скасування "самоліквідації" УАПЦ на Соборі 1930 року; спрямовано звернення до уряду УРСР про повернення храмів і майна; прийнято ухвалу про відкриття духовних навчальних закладів;при Патріархії створено відділи: закордонний, видавничий, господарський, місіонерський, пенсійного забезпечення;ухвала звернення до українського народу, направлення телеграми до Вселенського патріарха Димитрія І, предстоятелів Помісних Автокефальних Церков, у яких сповіщалося про проголошення Українського (Київського) Патріархату та про вибори на Київський Патріарший Престол Святішого патріарха Мстислава.

Номер слайду 13

Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України Мстисла́в ( 10 квітня 1898, Полтава — 11 червня 1993, Ґрімсбі, Канада)  український державний, політичний, громадський і церковний діяч, Патріарх Київський і всієї України, Предстоятель Української Автокефальної Православної Церкви, Першоієрарх УАПЦ в США та Діаспорі

Номер слайду 14

Номер слайду 15

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯОпрацювати матеріал підручника на с. 187 – 188. Повторити раніше пройдений матеріал.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Крохіна Юлія Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Спесивцева Наталья Юрьевна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
1 жовтня 2020
Переглядів
7905
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку