Презентація до уроку Вступ до теми. Сучасний дитячий письменник Василь Тибель та його «Медова казка». (с. 94-96).

Про матеріал
Презентація до уроку ЯДС у 2 класі за підручником О. Волощенко. Вступ до теми. Сучасний дитячий письменник Василь Тибель та його «Медова казка». (с. 94-96).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Очікувані результати: Обирає тексти (книжки) для читання, може пояснити власний вибір; - пояснює, з яких елементів складається книжка і яку інформацію вони передають; пояснює, чому люди перебувають разом, взаємодіють; - спостерігає за діалогом, де висловлюються різні погляди на предмет обговорення, підтримує одну з точок зору; - пояснює, які почуття пов’язують його / її з близькими людьми, висловлює припущення про те, чим вони зумовлені; - розповідає про свої права і обов’язки як учасника / -ці шкільної та місцевої громад, пояснює важливість цих прав і обов’язків; - підтримує аргументами власні думки або спростовує їх; - підтримує та приймає інших

Номер слайду 2

Вступ до теми. Сучасний дитячий письменник Василь Тибель та його «Медова казка». Я досліджую світ2 клас

Номер слайду 3

Вправа “Очікування”Чого ви очікуєте від сьогоднішнього уроку?Яким, на вашу думку, він має бути?А якими на уроці маєте бути ви?

Номер слайду 4

Відгадайте ребус і ми дізнаємосятему цього місяця.

Номер слайду 5

Спільнота — це об’єднання людей, згуртованих спільними умовами життя, метою (цілями) та інтересами.

Номер слайду 6

Гра “Так чи ні”Що може об’єднати спільноту?1. Спільні захоплення.2. Однаковий зріст.3. Мова4. Спільна територія проживання.5. Однаковий вік учасників спільноти.

Номер слайду 7

Наведіть приклади спільнот. Асоціативний кущ. Спільнота мурашниксім'яансамбльжителі селаабо містакористувачі соцмережбатьки учнів

Номер слайду 8

Відгадайте загадку. У саду малий Микитка. Захотів зірвати квітку. А вона його вкусила,Загула та й полетіла. Що за квітка це була?То не квітка, а…

Номер слайду 9

Цікаві факти про бджіл. Бджілки одні з найбільш працьовитих істот на нашій планеті. Здавна бджолу шанували в Україні оскільки неймовірно смачний та корисний мед завжди був чудовим джерелом вітамінів та ліками проти застуди взимку.1. Сьогодні у світі виділяють понад 15 000 видів бджіл. 2. Бджоли єдині комахи на землі, які можуть виготовляти їжу для людини.3. Ви колись задумувались чому бджоли гудуть? Відповідь досить проста - бджоли дуже швидко рухають своїми крилами, до двохсот помахів в секунду, через що і з'являється специфічний гул.4. В пошуках їжі бджоли можуть відлітати від свого вулика на відстань до десяти кілометрів.5. Бджоли дуже ревно захищають свій вулик, це і не дивно адже для виготовлення всього однієї чайної ложки меду працює до 12 бджіл протягом всього життя.6. В колонії бджіл може бути до 80 тисяч особин і керує ними всього одна королева.7. Навіть слони бояться зграї розлючених бджіл. 8. Для збору одного кілограма меду сім'ї бджіл необхідно облетіти відстань, яка еквівалентно трьом екваторам навколо Землі.9. Хоч мозок бджоли дуже маленький і по розмірах як зернятко кунжуту, бджоли дуже здібні. Вони добре вчаться, запам'ятовують предмети та вміють робити складні розрахунки стосовно відстані, для ефективного збору нектару.10. У вулику працюють виключно самки. Робочі бджілки живуть до шести тижнів і виконують всю необхідну роботу.11. Матка або королева бджіл може жити до п'яти років. Основна її робота полягає у народженні нового потомства. Влітку кожного дня матка відкладає понад 2000 яєць.12. Самці бджіл або трутні не роблять жодної роботи. У них навіть не має жала. Тільки робочі бджоли жалять і тільки тоді коли відчують загрозу, оскільки після цього вони гинуть.

Номер слайду 10

Робота з підручником Ст.94

Номер слайду 11

Будова книги. Тверда палітурка. Титульний аркуш. Форзац. Книжковий блок. Сторінки. Корінець

Номер слайду 12

Василь Тибель(05.10.1960) Народився в селі Велике Поле Березнівського району Рівненської області. Закінчив Український інститут інженерів водного господарства в Рівному. Кілька років працював інженером-механіком. Публікуватися Василь Тибель почав тільки після 2010 року. Першою помітною публікацією стала повість «Вовчиха» , а також роман «Медова казка» («Твердиня», 2016), визнаний найкращим прозовим твором для дітей на «Коронації слова — 2016». Василь Тибель живе в селі Біла Криниця (Рівненська область). Серед захоплень письменника —колекціонування незвичних і рідкісних рослин, квітучих кущів і квітів.

Номер слайду 13

Ст. 95 Поміркуй, що може об’єднувати істот у спільноти?До якої спільноти ти належиш? Обгрунтуй свою думку?

Номер слайду 14

Фізкультхвилинка «Бджілка» Вихідна позиція: випрямити вказівний палець, решту пальців притиснути до долоні великим пальцем. Крутити великим пальцем. Бджілка, бджілка, покружляй,З квіток меду позбирай! 

Номер слайду 15

Робота з зошитом. Ст. 47

Номер слайду 16

Рефлексія1. З яким настроєм закінчуєте урок?2. Про що дізналися?3. Чи справдилися ваші очікування?4. Намалюйте смайлик, який зараз відповідає вашому настрою.

pptx
Додано
28 листопада 2021
Переглядів
2020
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку