Презентація до уроку "Я досліджую світ" 3 клас." Властивості повітря. Склад повітря. " за підручником Надії Бібік, Галини Бондарчук.

Про матеріал
Презентація до уроку "Я досліджую світ" 3 клас." Властивості повітря. Склад повітря. " за підручником Надії Бібік, Галини Бондарчук. Презентація містить повторення вивченого матеріалу, подачу нової теми. Вчитель та учні можуть перевірити засвоєння матеріалу під час виконання творчих завдань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Я досліджую світ3 клас. Автор Шаталова О. О.,учитель початкових класів. Білоцерківськоїпочаткової школи №23 Властивості повітря. Склад повітря

Номер слайду 2

Властивості повітрябезбарвнепрозоребез запахузатримуєтеплопостійно рухаєтьсязаповнюєвсі порожнечіпри нагріванні розширюється,при охолодженні стискається

Номер слайду 3

Наша планета Земля з усіх боків оточена повітрям. Голубе небо – це товстий шар повітря, освітлений променями Сонця. Воно має блакитний колір завдяки вмісту в ньому краплинок водяної пари, освітлених Сонцем.

Номер слайду 4

Атмосферне повітря розсіює сонячні промені вдень, уночі оберігає Землю від охолодження, є також своєрідним щитом планети. Ви бачили зірки, що падають? Це метеорні тіла. Проходячи через атмосферу, вони згоряють від тертя об повітря.

Номер слайду 5

Повітря захищає Землю від смертоносних космічних променів,як скафандр космонавта.

Номер слайду 6

Повітря погано проводить тепло. Цю властивість повітря використовують у будівництві.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

У комбінезоні взимку тепліше, ніж в осінньому пальто. Чому?

Номер слайду 9

На зиму між густими волосинами шерсті у звірів, пуховими пір’їнками у птахів затримується більше повітря, яке не дає теплу виходити назовні.

Номер слайду 10

барвінок. Чому трав’янисті рослини не замерзають підшаром пухкого снігу? ( Між сніжинками снігу багато повітря, яке не дає теплу від землі виходити назовні, а холодупроникати до рослин. )Тепло зберігається біля рослин і допомагає їмвижити взимку навіть у люті морози.

Номер слайду 11

Повітря легше за воду.

Номер слайду 12

Повітря пружне .

Номер слайду 13

Властивість повітря при нагріванні розширюватись використовують при польотах на повітряних кулях,які заповнюють гарячим повітрям.

Номер слайду 14

Склад повітря. Азот(безжиттєвий)Кисень. Вуглекислий газ,водяна пара,інші гази,сажа, пил, дим.

Номер слайду 15

Будь-який газ при дуже низьких температурах перетворюється в рідину. Так, вуглекислий газ, охолоджений до твердогостану, називають сухий лід. Його використовують при замороженні продуктів.

Номер слайду 16

Рідкий азот використовують в медицині. На заводах з азоту повітря роблять добрива для рослин.

Номер слайду 17

Чистий кисень використовують для дихання хворих. Ним наповнюють акваланги для підводного плавання.

Номер слайду 18

Я впевнена, що тепер ти зможеш відповісти на ці запитання !Чому влітку Земля не перегрівається, а взимку не переохолоджується?Чому вікна мають подвійне, а іноді потрійнескло?Коли холодно, ми одягаємо кілька одежин. Чому?Чому навіть у найлютіші морози температурапід снігом не буває нижчою за +5º ?Чому птахи настовбурчують пір’я під часморозів?

Номер слайду 19

Ура! Ми знаємо так Багато про повітря!

Номер слайду 20

Використані ресурсиІнтернету.

pptx
Додав(-ла)
Шаталова Ольга
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
24 серпня 2023
Переглядів
2201
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку