Презентація до уроку ЯДС 2 клас. Ідеї – винаходи – відкриття. Як знаходити власні ідеї?

Про матеріал
Презентація до уроку ЯДС, мета якої - продовжити знайомити учнів з творчістю Микити Лукаша; учити учнів знаходити власні ідеї; повторити властивості повітря; збагачувати словниковий запас відповідно до тематики тижня; учити розрізняти частини мови; повторити порядок виконання дій; активізувати пізнавальну діяльність дітей; розвивати критичне мислення, уяву; зв’язне мовлення дітей, пам’ять, увагу, фантазію, навички вільного спілкування; виховувати уміння поважати один до одного, щирість у спілкуванні з іншими.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

 Проблемне запитання. Як знаходити власні ідеї? ЯДС 2 класІнтегрована тема «Ідеї. Винаходи. Відкриття»

Номер слайду 2

Привітання. В нашім класі друзі всі. Раз, два, три.І великі і малі. Раз, два, три. Добрий день тому , хто зліва,Добрий день, тому, хто справа. Ми – одна сім'я. Руку дай тому, хто зліва,Руку дай тому, хто справа. Посміхнись тому, хто зліва,Посміхнись тому, хто справа,Ми – одна сім'я!Обніми того, хто зліва, Обніми, того, хто справа. Ми – одна сім'я!

Номер слайду 3

„РАНКОВІ ВРАЖЕННЯ”Розкажіть про свої ранкові враження:◊ Уранці мене здивувало …….◊ Сьогодні я помітив(ла) ……..◊ Дорогою до школи я почув(ла) ……..◊ Я звернув(ла) увагу на …….◊ Мене засмутило ………

Номер слайду 4

Обмін інформацією- Розгляньте хмару слів із назвами рис характеру, притаманними винахідникам. Які риси характеру, на вашу думку, є найважливішими? Чому? Які ще риси ви додали б до хмари? Чому саме ці?

Номер слайду 5

Складання розповіді. Робота за мнемотаблицею. Мішковинка пригадала, що тато розповідав їй про винахід братів Монгольф’є. Розкажіть за мнемотаблицею, як втілювали ідею польоту людини французькі винахідники.

Номер слайду 6

Розв’язання математичної задачіВ енциклопедії про винаходи Мішковинка побачила схему. Розглянь її та дай відповіді на запитання. - Скільки кілометрів пролетіла перша повітряна куля без пасажирів? - Скільки з першими пасажирами — тваринами? - А скільки з людьми? - Чому, на твою думку, брати Монгольф’є не відразу підняли на своїй повітряній кулі людей? 2 км ?, на 3 км менше, ніж з людьми?, на 7 км більше, ніж порожня 2 км

Номер слайду 7

Обговорення ідеї польоту повітряної кулі.- Що, на вашу думку, потрібно для того, щоб повітряна куля здійнялася вгору. Назовіть ваші найкращі ідеї. - Які властивості повітря ви знаєте?- Які досліди про це свідчать? Доводять вашу думку.- Запишіть ідеї у зошит с. 28, завдання 1. (Робота в парах)

Номер слайду 8

Робота в підручнику с. 56 Уже 20 років поспіль, щороку у травні проходить фестиваль повітряних куль у місті Кам'янець-Подільському. Національний історико-архітектурний заповідник "Кам'янець" по праву вважається одним з семи чудес України. У небо над ним піднімуться десятки барвистих повітряних куль, літаючи над середньовічним містом. Поєднання таких красот захоплює дух. - Коли проходить фестиваль повітряних куль в Кам’янець Подільському?- Чому, на вашу думку, саме це місто обрали для проведення фестивалю?

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Визначення часу за годинником. Зошит с.28, завд.2 Уявіть собі, що ваш політ розпочався об 11 год 15 хв і тривав 50 хв. Позначте на циферблаті годинника час початку і завершення польоту

Номер слайду 12

У Галини виникла ідея поїхати з родиною на цей фестиваль і взяти із собою домашнього улюбленця. Виклади із частин танграма цю тваринку. - Дайте йому кличку. Опишіть його. - Як пишуться клички тварин?

Номер слайду 13

Як можна використати олівець?Зошит с. 28, завд.3 Попрацюйте в групі та знайдіть якомога більше способів використання олівця. - Оцініть реальність кожної ідеї. Презентуйте вашу роботу всьому класу.- Оціни співпрацю всіх членів своєї групи. Як працювала моя група? - Говорили ввічливі слова. - Усі висували ідеї. - Поважали думку одне одного. - Допомагали одне одному.

Номер слайду 14

Я дізнався/дізналася… Я вчуся… Рефлексія

Номер слайду 15

Оцініть свою роботу на уроці

pptx
Додано
28 квітня 2020
Переглядів
5187
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку