Презентація до уроку ЯДС 3 клас "Яремче - туристичне місто Карпат"

Про матеріал
Продовжити ознайомлювати дітей із містами та областями України; поглибити знання про Івано-Франківську область, а саме про місто Яремче; ознайомити з цікавими місцями Яремчого; розповісти про О. Довбуша; вчити розрізняти факти і вимисли; збагачувати активний словник відповідно до тематики тижня; активізувати пізнавальну діяльність дітей;
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вправа “Дешифрувальники”Розшифруйте слово: 2в, 1а, 2б, 1в, 2а, 2б.

Номер слайду 2

Яремче - «перлина» Карпат

Номер слайду 3

Знайдіть маршрут, яким жевжики дісталися з Буковеля до Яремчого. Через які населені пункти пролягала їхня мандрівка?Визначте, скільки часу жевжики були у дорозі, якщо вони виїхали з Буковеля о 9 годині ранку, а дісталися Яремчого о 10 годині 30 хвилин?

Номер слайду 4

Герб міста Яремчого — традиційний геральдичний щит. Нижня частина герба зеленого кольору, що символізує Карпатські гори, багаті лісами. Хвилясте завершення зеленого фону символізує найвищу вершину Українських Карпат — Говерлу (2061 м). Біла смуга, що відмежовує синій і зелений фон, символізує білі снігові шапки на вершинах гір. На зеленому фоні — зображення компаса, накладеного на стилізоване зображення чарівної квітки едельвейса — символу краси гуцульського краю і розвитку туризму й відпочинку та дата заснування міста — 1787 рік.

Номер слайду 5

Прапор Яремчого — трибарвне прямокутне полотнище, синьо-жовто-зеленого кольору. Поєднання синього та жовтого кольорів символізує приналежність міста до України, а лінія з’єднання, що стрімко здійнята вгору, зображує схил найвищої точки України — Говерли. Три розташовані вертикально один під одним на жовтому фоні зелені трикутники нагадують смереку, символізуючи вічнозелені Карпати.

Номер слайду 6

Історія міста яремче. Яремче — це курортне містечко де можна добре відпочити та покращити свій стан здоров'я. Місто розташоване на березі річки Прут, що протікає вдолині лісистих гір Карпат. За легендами, свою назву місто отримало від бідняка Яреми, котрий проживав в горах. Курортне місто Яремче (Яремча) також користується популярністю для відпочинку як дітей так і дорослих в своїх численних санаторіях.

Номер слайду 7

Яремче – визнаний екокурорт, одне тільки перебування в якому має помітні лікувальні властивості: за рахунок чистого повітря та альпійського клімату тут можна оздоровити організм .

Номер слайду 8

Номер слайду 9

• До 2006 року у вжитку були дві назви міста — Яремча і Яремче. Первісну назву Яремче було уточнено рішенням Верховної Ради України.

Номер слайду 10

Цікаві місця Яремчого. Водоспад Пробій на річці Прут є, мабуть, найвідомішим у цьому районі Карпат. Це зумовлено місцем його розташування неподалік від центру міста Яремчого. Пробій є одним із найповноводніших карпатських водоспадів, висота його складає 8 метрів. Кажуть, раніше висота падіння води тут сягала 25 метрів, проте для сплаву лісу по річці Прут водоспад підірвали, значно зменшивши його висоту.

Номер слайду 11

Гора Маковиця Назва вершини походить від слова “маківка”, тобто верхівка, вершина. За іншою інформацією, слово “маковиця” з мови санскриту означає “місце поклоніння”, “капище”. Висота гори — 984,5 м.

Номер слайду 12

Озеро Несамовите розташоване на висоті 1750 м над рівнем моря. Довжина його 88 м, ширина — 45 м, глибина — від 1 до 1,5 м. Розташоване в Карпатському національному парку. З озером пов’язано чимало легенд, більшість із яких застерігають від купання у мальовничій високогірній водоймі.

Номер слайду 13

Вольєри у Яремчому У вольєрному господарстві Карпатського національного парку можна побачити представників карпатської фауни: косуль, кабанів, орлів тощо. Тварини та птахи тут утримуються у напіввільних умовах — у просторих вольєрах чи на огородженій металевою сіткою великій території. І почуваються вони комфортно.

Номер слайду 14

Скелі Довбуша. До скель Довбуша у Яремчому веде “Стежка Довбуша” — нетривалий маршрут лісистими гірськими схилами протяжністю 5 км. За легендою, серед скель схована одна з численних Довбушевих скринь зі скарбами. Вона лежить у печері, потрапити до якої можна тільки в ніч на Івана Купала. Проте самі скарби зачаровані, а той, хто знайде печеру, приречений скам’яніти тієї самої миті, коли золото заблищить у місячному сяйві.

Номер слайду 15

Робота з портретом (підр. с. 92, завд. 4).

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
19 листопада 2023
Переглядів
267
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку