Презентація до уроку "Як живляться і дихають рослини. Живлення рослин."

Про матеріал
Презентація до уроку "Як живляться і дихають рослини. Живлення рослин." 5 клас НУШ
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Живлення рослин. КГ №21 КМРТ. Кот

Номер слайду 2

Живлення – це процес поглинання і засвоєння рослинами поживних речовин, необхідних для підтримання життя. У рослин розрізняють повітряне (або листкове) і грунтове (або кореневе) живлення.

Номер слайду 3

Рослини за допомогою кореня поглинають з грунту необхідні мінеральні речовини лише в розчиненому стані. Тому велике значення має наявність в грунті води.

Номер слайду 4

Мінеральні речовини необхідні рослині для синтезу органічних сполук.

Номер слайду 5

КГ №21 КМРТ. Кот. Кореневе живлення. Листкове живлення

Номер слайду 6

Дослідами вчених було доведено, що рослини не можуть рости і розвиватися лише завдяки кореневому живленню. Англійський хімік Джозеф Прістлі довів, що рослини виділяють газ, необхідний для дихання. Пізніше встановили, що це можливо лише за наявності сонячного світла та вуглекислого газу. Цей процес назвали фотосинтезом.

Номер слайду 7

Фотосинтез — процес утворення органічних сполук з вуглекислого газу та води з використанням енергії світла й за участю зеленого пігменту хлорофілу з виділенням кисню. Цей процес, відбувається у вищих рослинах, водоростях, багатьох бактеріях.

Номер слайду 8

КГ №21 КМРТ. Кот. Вуглекислий газ, необхідний для фотосинтезу потрапляє в листки з повітрям через продихи у шкірці листка. Через них виділяються кисень і зайва вода, що утворилися в результаті фотосинтезу. Продихи

Номер слайду 9

Організми, які самі здатні утворювати з простих мінеральних речовин усі органічні речовини, необхідні для їхнього життя, називають автотрофами. Рослини – автотрофи.

Номер слайду 10

Рослини – дивовижні створіння, вони навчилися поглинати випромінювання Сонця та перетворювати його на необхідні для життя органічні речовини, щоб інші організми (комахи, ссавці, риби) могли використовувати цю енергію. Це є основою харчових ланцюжків в океані та на суші.

Номер слайду 11

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Грищенко Ирина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
9 лютого 2023
Переглядів
1895
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку