Презентація до уроку "Яких тварин варто стерегтися восени?"

Про матеріал
Презентація до уроку Я досліджую світ на тему "Яких тварин варто стерегтися восени?"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Небезпечні тварини

Номер слайду 2

Світ дикої природи – надзвичайно цікавий. Він манить нас у незвідане й загадкове. Але, вирушаючи його пізнавати, потрібно пам’ятати про небезпеки, які можуть там підстерігати

Номер слайду 3

Ведмідь. Зустріч з ведмедем може дійсно закінчитись трагічно. Бурий ведмідь – єдиний в Україні вид тварин, який спроможний убити людину заради поживи. Ведмеді, як і більшість великих звірів, найбільш небезпечні у шлюбний період, потривожені під час зимової сплячки, ті, що не залягли на зимовий сон  чи відразу прокинулися після нього. Та найстрашніше – натрапити на ведмедицю з ведмежатами.

Номер слайду 4

Вовк. Вовк – друга за розміром хижа тварина України. Він мешкає у всіх регіонах. Усі вони страшні, вічно голодні й тільки думають про те, аби когось з’їсти. 

Номер слайду 5

Дикий кабан. Дикий кабан може загрожувати людині більше, ніж згадані хижаки. По-перше, їх багато у наших лісах. Зустріч з ними – не рідкість. По-друге, вони досить люті, особливо під час шлюбного періоду. Дикі свині – тварини, схильні до невмотивованої агресії.

Номер слайду 6

Лось. Лось також досить небезпечна тварина. Як і дика свиня, лось може завдати смертельних травм. Якщо ви натрапили на цих тварин, то краще  помилуватися ними здалеку, сфотографувати й залишити це місце. На відміну від ведмедя й дикого кабана, лось не переслідує свого противника. Та найбільш небезпечні лосі для автомобілістів. Відомо багато випадків зіткнень цих тварин з автомобілями.

Номер слайду 7

ЗміїОтруйні змії входять у десятку найнебезпечніших тварин світу. Гадюки активні вдень. Як усі холоднокровні, вони люблять грітися на сонці. Їх можна зустріти прямо на стежці, на пеньках тощо. При раптовій зустрічі змія завжди попереджає шипінням, погрозливими кидками. Але не поспішає атакувати, оскільки економить свою отруту. Отож, натрапивши на гадюку, без різких рухів потрібно відійти в сторону.

Номер слайду 8

Комахи. Бджоли, джмелі, оси, шершні своїми уколами спричиняють біль, викликають набряки та алергію. Великі дози отрути, потрапляючи в організм, можуть викликати ураження внутрішніх органів. Тут усе залежить від стійкості окремої людини до отрути. Шершень. Бджола. Оса

Номер слайду 9

Якщо вас ужалили така комаха, потрібно видалити жало з мішечком отрути місце уколу протерти перекисом водню прикласти холодний компрес. При алергічній реакції прийняти (попередньо проконсультувавшись із лікарем) протиалергійні препарати.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Берковська Людмила Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Юрчик Оксана Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Lagutina Alla
Додано
23 листопада 2021
Переглядів
3189
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку