Презентація до уроку "Якими бувають тварини?"

Про матеріал
Мультимедійна презентація «Які бувають тварини?» у форматі Microsoft Power Point до уроку «Я досліджую світ» для 1 класу з використанням технології доповненої реальності. Урок розроблено відповідно чинної програми за підручником О. В. Коршунової, Н. І. Гущиної. Завдяки технології доповненої реальності на сторінках цього підручника «оживають» олень, рибка, заєць, сова.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЯКІ БУВАЮТЬ ТВАРИНИ?Презентацію підготувалавчитель початкових класів. Золотівського ліцею № 16 Леськова Наталія Володимирівна

Номер слайду 2

Ранкова зустріч

Номер слайду 3

Щоденні новини

Номер слайду 4

Вправа «Крісло автора»

Номер слайду 5

Руханка«Естафета тварин»Ведмідь. Лисиця. Зайчик. Білочка. Сойка. Вуж. Щукастрибаєповолі бредейдепливеповзебігаєлітає

Номер слайду 6

Робота з малюнками підручника із використанням технології доповненої реальності за допомогою програми «Освіта 4 D+»

Номер слайду 7

Бесіда«Які бувають тварини?»

Номер слайду 8

Робота з малюнком

Номер слайду 9

Робота над загадками. Довгі вуха, куций хвіст, Невеликий сам на зріст. На городі побував,Нам капусту попсував. Довгі ноги - скік та скік... Ми погнались, він утік...

Номер слайду 10

Робота над загадками. Має хвіст, та не літає, має рот — не розмовляє. Можеш вудкою спіймати і загадку відгадати.

Номер слайду 11

Робота над загадками. Влітку медом ласував, Досхочу малини мав. А як впав глибокий сніг, Позіхнув і спати ліг. Бачив чи не бачив сни, А проспав аж до весни.

Номер слайду 12

Робота над загадками. Вдень вона лягає спати, Бо всю ніч їй знов літати. Ловить мишок, гризунів, З нею їм вже не до снів!

Номер слайду 13

Робота над загадками. Ця маленька трудівниця Мед збирає як годиться: Все у вулик, все у соти,Не цурається роботи!

Номер слайду 14

Робота з підручником(с. 94)

Номер слайду 15

Фізкультхвилинка

Номер слайду 16

Робота з підручником(с. 95)

Номер слайду 17

Вправа «Мікрофон»

Номер слайду 18

Гра «Угадай тваринку»

Номер слайду 19

Гра«Графічний редактор»

Номер слайду 20

Робота з мобільними додатками«Quiver Vision 3 D» та «Live Coloring»

Номер слайду 21

Цікавинки звідусіль. Кит синій – найдовший та найважчий ссавець. Масатварини 150 -180 т, довжина -33 м. Кити можуть не спати три місяці, не їсти вісім місяців, не дихати до двох годин і при цьому долати гігантські відстані до декількох тисяч кілометрів.

Номер слайду 22

Цікавинки звідусіль. Кажан – єдиний ссавець у світі, який здатний літати. Може жити до 40 років. Звірята видають звуки, які людина не чує.

Номер слайду 23

Цікавинки звідусіль. Павук – тварина, яка не має зубів, а тому не може жувати їжу. З’їдають більше комах, ніж птахи та кажани разом узяті. Найбільший павук виростає до 30 см і може полювати на мишей, жаб та ящірок. Найменший може поміститися на кінчикуолівця.

Номер слайду 24

Цікавинки звідусіль. Колібрі — найменші птахи на Землі. Вони більше схожі на бабок, ніж напредставника пернатих. Вага самих маленьких колібрі дорослих особин не становить і 3 грамів.

Номер слайду 25

Цікавинки звідусіль. Найбільший у світі птах – страус. На зріст сягає до 2 м 70 см. Дорослий самець страуса може мати масу до 100 кілограмів. Через велику масу тіла страуси не можуть літати. Розвивають швидкість до 70 км/год.

Номер слайду 26

Підсумок Вправа «Мікрофон»

Номер слайду 27

Ось і пролунав дзвінок — закінчився наш урок. За роботу — по заслузі! Щиро дякую вам, друзі!

Номер слайду 28

СПИСОК ДЖЕРЕЛ1. Гальчевська Н., Гуменюк Л., Товкало М. Навчально-методичніматеріали до Модельної навчальної програми для першого класу. Львів: Центр освітньої політики, 2018.2. Климнюк В. Є. Віртуальна реальність в освітньому процесі. Збірникнаукових праць Харківського національного університету Повітряних. Сил. 2018. № 2. С. 207–212.3. Крокуємо до успіху : ранкові зустрічі : навчально-методичний посібник/ уклад. : Н. Б. Ларіонова, Н. М. Стрельцова, М. О. Банник. Харків :«Друкарня Мадрид», 2018. 114 с.4. Лешко К. В. Формування професійно-пізнавальної активностімайбутніх педагогів з використанням засобів доповненої реальності. Newcomputertechnology. 2019. № 17. С. 76–81.5. Мисюра Л. Формування життєвих компетентностей учнів початковихкласів шляхом організації пошукової діяльності // Початкова освіта.2009. № 5. С. 70–73.6. Навчально-дослідницька діяльність дітей: досвід організації,дидактичні напрацювання, особливості формування навчально-дослідницьких умінь : матеріали Всеукраїнської наук.-практ. конф.,Київ – Черкаси – Кіровоград, 9–10 квітня 2014. 218 с.7. Розвиток критичного мислення молодших школярів в умовах Новоїукраїнської школи : методичний посібник / автор-уклад. Н. Б. Ларіонова. Харків : «Друкарня Мадрид», 2019. 64 с.8. Химинець В., Кірик М. Інновації в початковій школі. Тернопіль: Мандрівець, 2010. 135 с. Електронні ресурси1. Відео «Якими бувають тварини?». Режим доступу: канал You. Tube. URL: https://goo.gl/FLb. N9 T2. Концепція Нової української школи. URL:http://mon.gov.ua/activity/education/zagalnaserednya/ua-sch-2016/3. Цікаві факти. Тварини. URL: https://tsikavi-fakty.com.ua/pryroda/tvaryny/page/3/

pptx
Додано
27 березня 2023
Переглядів
193
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку