Презентація до уроку з англійської мови у 10 класі з теми :"Phrasal Verbs".

Про матеріал
Презентація до уроку з англійської мови у 10 класі з теми :"Phrasal Verbs". Містить теорію українською мової ,приклади з перекладача
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Phrasal verbs

Номер слайду 2

Phrasal verbs – свого роду, ознака, за якою можна впізнати англійську мову. Лінгвісти між собою жартують: вимовляємо «фразове дієслово», маємо на увазі «англійська мова». Фразовий вираз існує як поєднання дієслова і прислівники або прийменника, як єдину семантичну одиницю.

Номер слайду 3

Phrasal verbs несуть смислове значення виключно за такою схемою: Verb + Preposition. Verb + Preposition + Adverb. Verb + Adverb

Номер слайду 4

При цьому, якщо поставити після дієслова інший прислівник або інший прикметник, то і його значення і значення словосполучення зміниться кардинальним чином. Наприклад, якщо після, всім відомого, слова take (брати) помістити прийменник off, то вийде словосполучення take off (знімати, йти, злітати), яке не має нічого спільного з «брати». Таким чином, значення фразового виразу разюче відрізняється від основи, з якої воно походить.

Номер слайду 5

Phrasal verbs дуже поширені в повсякденній мові британців і американців. Тому дуже важливо знати хоча б найпопулярніші з них Багато такі словосполучення є аналогами наших дієслів з приставками: dry (сохнути) – dry up (засихати). Але найчастіше вони утворюють зовсім інше значення: catch (ловити) – catch up (надолужувати).

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Уманська Жанна Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
13 березня 2019
Переглядів
4032
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку