Презентація до уроку з фізики «Виробництво, передача та використання електричної енергії» (11 клас)

Про матеріал

Презентація до уроку з фізики в 11 класі за темою «Виробництво, передача

та використання електричної енергії»

Презентацію можна використовувати як основу уроку-захисту проектів груп учнів або під час уроку вивчення нового матеріалу за вказаною темою.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок-семінар з фізики Виробництво, передача та використання електричної енергії. Підготувала вчитель фізики Зайцева С. М.

Номер слайду 2

Мета уроку: розширити і систематизувати знання про способи виробництва і перетворення електричної енергії; розширити знання про способи передачі електроенергії на відстані, ознайомитись з перевагами, недоліками та екологічними проблемами роботи електростанцій;

Номер слайду 3

Мета уроку:сприяти розвитку уміння здобувати знання самостійно, працюючи з різними джерелами інформації, сприяти розвитку уміння аналізувати і робити висновки; створити умови для виховання в учнів екологічної культури; виробляти товариську взаємодопомогу в класі і співпереживання за результатами праці; сприяти розвитку інтелекту та мови учнів.

Номер слайду 4

Как наша прожила б планета  Как люди жили бы на ней  Без теплоты, магнита, света  И электрических лучей!  Что было бы? Пришла бы снова  Хаоса мрачная пора.  Лучам приветственное слово,  А солнцу – громкое ура!!!  (А. Мицкевич)

Номер слайду 5

Теми проектів:1.Історічні довідки що до розвитку енергетики.2. Гідроелектростанції.3. Теплові електростанції.4. Атомні електростанції.5. Альтернативні джерела електроенергії.

Номер слайду 6

Схема передачі електроенергії споживачеві

Номер слайду 7

Звичайно генератори змінного струму на електростанціях виробляють напругу, яка не перевищує 20к. В, оскільки за більш високих напруг різко зростає вірогідність електричного пробою ізоляції в обмотках генератора.

Номер слайду 8

Подальше зниження напруги до величини порядку 4к. В необхідне для енергорозподілу по місцевих мережах. Менш потужні трансформатори знижують напругу до 220 В.

Номер слайду 9

За великої довжини лінії електропередачі її електричний опір стає значним. Це призводить до значних втрат у підвідних проводах потужності, що передається. Втрати потужності в підвідних проводах становлять:де Р – потужність генератора, U – напруга, що передається, R – опір ЛЕП

Номер слайду 10

Трансформатор Пристрій для перетворення сили струму та напруги при незмінній частоті.

Номер слайду 11

Принцип дії трансформатораґрунтується на законі електромагнітної індукції

Номер слайду 12

Коефіцієнт трансформації (k)Відношення кількості витків в первинній обмотці до кількості витків в вторинній обмотці

Номер слайду 13

Понижуючий трансформатор N₂1)Підвищуючий трансформатор N₂>N₁ (k<1)

Номер слайду 14

Замкнений цикл виробництва енергії

Номер слайду 15

"Творча лабораторія" вимикайте світло та електроприлади, коли вони вам не потрібні;купуйте техніку з низьким енергоспоживанням;використовуйте енергозберігаючі лампи;не ставте холодильник біля плити, не залишайте його відкритим довше, ніж це необхідно; вимикаючи телевізор, не залишайте його в режимі очікування; не кип'ятіть води більше, ніж вам необхідно…Буклет корисних порад.

Номер слайду 16

Проблема охорони навколишнього середовища є глобальною, тому що вона зачіпає інтереси всього людства. Земля — наш загальний дім, і ми повинні берегти й охороняти її. Сьогодні були порушені екологічні проблеми нашої планети, пов'язані з виробництвом електричної енергії, і позначені шляхи їх розв'язання.

Номер слайду 17

Дякую за увагу!Бажаю творчого натхнення та успіхів!

pptx
До підручника
Фізика (академічний рівень, профільний рівень) 11 клас (Бар’яхтар В.Г., Божинова Ф.Я., Кирюхіна О.О., Кірюхін М.М.)
Додано
12 квітня 2018
Переглядів
6891
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку