Презентація до уроку з літературного читання для 2 класу на тему "Вірш О. Сенатович "Лютий""

Про матеріал
Презентація до уроку з літературного читання для 2 класу на тему "Вірш О. Сенатович "Лютий"". Складається з 12 слайдів. Розроблена для конспекту уроку на цю ж тему, який надрукований окремим документом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вірш О. Сенатович «Лютий»Підготувала вчитель початкових класів: Твердохліб З. В.

Номер слайду 2

Рада вас всіх бачити!Заглядає тепле сонечко У наше віконечко,Ніжно посміхається,На Вас сподівається,Що розумними зростите. Й Україну прославите!

Номер слайду 3

Робота над скоромовкою. Бурі бобри брід перебрели,Забули бобри забрати торби.

Номер слайду 4

Мовленнєва розминкадля. Н

Номер слайду 5

Тепер попрацюють дихальні органи. Задзижчали як осизззззз. Засичали як зміїссссс. Тепер взяли сніг, зліпили снігову кульку, жбурнули її, подивилися на рукавички, а на них лишилися сніжинки, давайте їх здмухнемо.

Номер слайду 6

Чистота мовлення. Ло-ло-ло, ло-ло-ло Снігом землю замело. Ля-ля-ля, ля-ля-ля Стала білою земля.

Номер слайду 7

Помислимо Найбільша річка України – Дніпро. З давніх часів вона забезпечувала жителів водою і рибою. Це був важливий торговельний шлях, яким пливли кораблі, баржі, човни. Найбільшим містом на Дніпрі є Київ, столиця України. Найглибше водосховище – Дніпровське. Чорне та Азовське моря омивають Україну. У Чорне море впадають майже всі великі річки України.

Номер слайду 8

Фізкультхвилинка

Номер слайду 9

Сенатович Оксана Павлівна. Народилася – 2 січня 1941 р. в м. Бережани. Померла – 31 березня 1997 р. в м. Львів. Вірш «Лютий»

Номер слайду 10

Виразне читання вірша вчителем. Лютий в гості на гостину. Кличе всю свою родину. Та родина – чимала,Суне й суне без числа: Морозища, морозенки —І великі, і маленькі;Завірюхи капловухі,І сніжинки-балеринки,І Вітренко, і вітрисько —Вже вони близенько, близько. Ще до ночі в темнім боріВся родина буде в зборі. Запита родину Лютий,Чи то кожний добре взутий?.. Гей, у танець!..  І зі сну. Збудять танцями весну!

Номер слайду 11

Рухлива вправа

Номер слайду 12

Самооцінювання. Гарна робота!Я – молодець!Мені потрібна допомога!Мені все вдалося!Я працюю добре!Я можу працювати краще!

pptx
Додано
5 березня
Переглядів
75
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку