Презентація до уроку з математики для 3 класу (дистанційне навчання) з теми " Позатабличне множення і ділення. Розв'язування задач. Цікаве про кольори"

Про матеріал
Презентація до уроку з математики для 3 класу (дистанційне навчання) з теми " Позатабличне множення і ділення. Розв'язування задач. Цікаве про кольори"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Сьогодні поговоримо з вами про колір. Колір - всюди. Починаючи від наших улюблених речей і до неймовірних чудес природи. Будь-який предмет чи явище має свій колір. Колір існує з тих пір, як зародився Всесвіт і є частиною нашого повсякденного життя. Але як багато ми знаємо про колір? Давайте поринемо трошки далі у цікавий світ кольору та дізнаємось цікаві факти.

Номер слайду 3

Позатабличне множення і ділення. Розв’язування задач.

Номер слайду 4

Найпопулярніший колір у світі - це синій. Результати опитування показали, що люди у всьому світі вибрали синій (40%), як свій улюблений колір. Далі йдуть червоний та зелений. Білий, помаранчевий та жовтий є одними з найменш улюблених кольорів. Завдання на повторення. Приклади ( є приклади з остачею) 60:15 39∙2 480:8 72: (5+3) – 4 84:6 81:9:3 + 7:1 56:6 437 – 165 25:3 637 + 246

Номер слайду 5

Давай спробуємо розібратися з розв’язанням задачі. Першу розв’яжемо разом, а другу – спробуєш самостійно. На полиці стояло 5 коробок кольорових олівців, по 17 олівців в кожній, і 4 коробки з простими олівцями. Всього олівців було 125. Скільки простих олівців в одній коробці? 1. Уважно читаємо задачу!

Номер слайду 6

Про що іде мова в задачі? Про які олівці йдеться ? Що ми знаємо про кольорові олівці? Що ми знаємо про прості олівці? Що означає число 125? Про що запитують у задачі? 2. Дай відповіді на запитання:

Номер слайду 7

3. Складаємо коротку умову задачі: Кол. – 5 кор. по 17 ол. 125 ол. Прос. - 4 кор. по ? ол. 4. Послідовність розв’язку задачі: Дізнаємося, скільки кольорових олівців в 5 коробках. Відомо, що в кожній коробці по 17 кольорових олівців. Треба по 17 взяти 5 разів, тобто 17 помножити на 5. Тепер можемо дізнатися скільки простих олівців в 4 коробках. Якщо всього 125 олівців, а кольорових олівців – ми знайшли 1 дією, то треба знайти різницю цих чисел. Знайдемо, скільки олівців в одній коробці. 2 дією ми знайшли скільки всього простих олівців в 4 коробках. Щоб дізнатися, скільки простих олівців в одній коробці, треба кількість всіх простих олівців поділити на 4.

Номер слайду 8

5. Перевір себе і запиши розв’язок задачі: 17 ∙ 5 = ( ол.) – кольорових всього; 17 множимо на 5, бо треба знайти олівці, а 17 – це олівці, а 5 – це коробки. Не можна 5 множити на 17 – отримаємо коробки!!!! 2) 125 - … = (ол.) – простих всього; 3) …. Відповідь: ( пишемо з кінця) в одній коробці …

Номер слайду 9

Червоний - це перший колір, який починає розпізнавати дитина через декілька тижнів після народження. Дівчата бачать малиновий, бордовий та томатний червоний, в той час як для хлопців- це просто червоний. Дівчатка краще розрізняють відтінки кольорів, тоді як хлопці краще розпізнають дрібні деталі рухомого об’єкту. Часто дратуєтесь? Рожевий - це колір, що заспокоює. Завдяки своєму ефекту він пригнічує гнів та неспокій. Дослідники кажуть, що червоний та жовтий є найбільш апетитними кольорами. Тому рекомендується не фарбувати кухню жовтим кольором. Краще зупинитись на синьому, бо він є найменш апетитним.

Номер слайду 10

Фізкультхвилинка

Номер слайду 11

Спробуй розв’язати задачу самостійно, без допомоги дорослих У магазині продали 190 зошитів. У клітинку продали 7 пачок по 20 зошитів в кожній і 5 пачок зошитів в лінійку. Скільки зошитів у лінійку було в 1 пачці?

Номер слайду 12

Офтальмологічна пауза

Номер слайду 13

Колір впливає на смак.Вчені виявили, що чашка помаранчевого чи кремового кольору робить смак шоколаду кращим, а чашка білого чи червоного кольорів ніяк не впливають на смак. Жовтий колір може викликати нудоту та запаморочення. Крім того, чистий яскраво-жовтий колір є найбільш дратівливим, через надмірне стимулювання ока. Комарі обожнюють синій.Якщо ви зібрались в похід, сорочки та кофти темного кольору краще залишити вдома. Дослідження показують, що темні кольори, особливо синій, приваблюють комарів. Кольору не існує! Він у нашій голові! Технічно колір виникає тоді, коли наш мозок розшифровує сигнали, які отримує ззовні.

Номер слайду 14

Розв’яжи задачу без короткої умови: Ткаля виткала 45м тканини. Третину використали на пошиття сорочок. Скільки метрів тканини залишилося? Виткала – 45 м Використала - ? м, ⅓ Залишилося - ? м

Номер слайду 15

Номер слайду 16

ppt
Додано
2 травня 2020
Переглядів
2870
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку