Презентація до уроку з основ здоров`я 5 клас « Спілкування з однолітками. Дружба»

Про матеріал
Розглянути особливості стосунків між хлопчиками і дівчатками; розвивати вміння дітей спілкуватися і підтримувати товариські стосунки в класі, між хлопчиками та дівчатками; виховувати тактовне ставлення один до одного; навчити берегти та цінити дружб
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Спілкування з однолітками Основи здоров`я5 клас. Марченкова О. Ю. КЗО НВО № 113 ДМРм. Дніпро. Дружба

Номер слайду 2

Спілкування з однолітками Помирились сонце з хмарою, І тепер танцюють парою. Ллється дощ, і сонце світить, Усміхаються їм діти. Райдуга місток зробила - Сонце з Хмарою здружила. Хай з них приклад беруть діти. Треба дітям всім дружити.

Номер слайду 3

Спілкування з однолітками Бесіда.- Що таке довіра, і між ким вона повинна бути?-Яких правил необхідно дотримуватись, спілкуючись з дорослими?-Як ви допомагаєте своїй родині?- Що ви робите разом зі своєю сім’єю?

Номер слайду 4

Спілкування з однолітками Послухайте історію Жили-були два добрі товариші. В один момент вони посперечалися, і один з них дав ляпаса іншому. Останній, відчуваючи біль, але нічого не кажучи, написав на піску: «Сьогодні мій найкращий друг дав мені ляпаса».

Номер слайду 5

Спілкування з однолітками Вони продовжували йти, і знайшли оазис, в якому вирішили скупатися. Той, який отримав ляпас, ледь не потонув і його друг його спас. Коли він отямився, він написав на камені: «Сьогодні мій найкращий друг врятував мені життя».

Номер слайду 6

Той, хто дав ляпаса і який врятував життя своєму другові запитав його:- Коли я тебе образив, ти написав на піску, а тепер ти пишеш на камені. Чому?Друг відповів:- Коли хто-небудь нас ображає, ми повинні написати це на піску, щоб вітри могли це стерти. Але коли хто-небудь робить що-небудь нам гарне та добре, ми повинні викарбувати це на камені, щоб жоден вітер не зміг стерти це з нашої пам'яті. Спілкування з однолітками

Номер слайду 7

- Чому навчає нас дана історія?Що є основою справжньої та вірної дружби? (Вміння пробачати і ніколи не залишати друга в біді)- У вас є друзі?- Як ви гадаєте, чому кожна людина хоче знайти собі друга?- Чому каже народне прислів’я: « Друзі пізнаються в біді?»Спілкування з однолітками

Номер слайду 8

безкорисливі особисті взаємовідносини між людьми, засновані на любові, довірі, щирості, взаємних симпатіях, спільних інтересах і захопленнях. Обов'язковими ознаками дружби є довіра і терплячість. Людей, які пов'язані дружбою, називають друзями. Обов'язковою умовою існування дружніх відносин є відсутність міжособистісної конкуренції в колі знайомих, відносно рівне становище в соціальному середовищі. Дру́жба Спілкування з однолітками

Номер слайду 9

Спілкування з однолітками Дружба не може бути міцною, якщо в ній немає місця чесності, взаємоповазі, принциповості. Друг завжди допоможе в біді, захистить, підтримає, але він же перший скаже прямо про недоліки, запропонує їх виправити.

Номер слайду 10

Спілкування з однолітками Правила дружби. Дружба — це правда і чесність кожного.2. Поважай тих, з ким дружиш.3. Що вимагаю від друга, насамперед вимагаю від себе.4. Ніколи нікого не обманюй, не ображай.5. Ні до кого не чіпляйся, грай чесно, не дражнись.6. Будь терплячим, не засмучуйся через невдачу.7. Ти не кращий за всіх, але і не гірший за всіх!8. Якщо вмієш добре грати, то навчи іншого.9. Успіху можна досягти тільки разом, в колективі. Частіше кажи: «Нумодружити», «Нумо грати!».10. Ходи до школи. І хай вона буде тобі на радість!

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Свистун Олена Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Міщенко Галина Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Кропельницька Марина Антанасівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 грудня 2020
Переглядів
16615
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку