Презентація до уроку з основ здоров`я « Загартовування»

Про матеріал
Ознайомити з поняттям загартовування, пояснити значення загартовування для здоров'я людини,вчити наводити приклади, порівнювати; ознайомити з елементарними правилами загартовування; розвивати інтерес і бажання загартовуватися природними чинниками, розвивати мислення; виховувати бажання зміцнювати і берегти своє здоров'я шляхом загартування організму, любов до природи
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Впродовж життя організм людини пристосовується до зміни навколишнього середовища постійно змінюючись та загартовуючись. Тренування організму лежить в основі адаптації.

Номер слайду 3

Методи загартовування відомі з давніх часів. Перші відомості дійшли до нас з індійського епосу Рігведа (1500 р. до н.е.), надалі про користь загартовування говорив відомий лікар Гіппократ. Загартовування підвищує стійкість організму до несприятливих впливів холоду, спеки, пониженого атмосферного тиску, сонячної радіації. Людина стає виносливішою, стійкішою до зовнішніх подразників, менше хворіє. 

Номер слайду 4

Загартовування – запорука здоров’я та якості життя – це система тренування, спрямована на пристосування організму до добових, сезонних, періодичних або раптових змін температури, освітлення, магнітного і електричного полів Землі. Заняття фізичними вправами, як правило, супроводжуються супутніми діями природних факторів – повітря, води і сонця, які є головними засобами загартовування організму.

Номер слайду 5

Минуло не одне тисячоліття з того часу, як людство довідалося про цілюшу силу трьох великих лікарів природи: сонця, повітря і води. Саме вони - вода, повітря і сонце - залишаються і досі основ­ними загартовуючими чинника­ми. До того ж, використані люди­ною у сполученні з фізичною культурою та правильно поставле­ною руховою активністю, ці чинни­ки є певним гарантом вашого здо­ров'я, можуть запобігти багатьом хворобам.

Номер слайду 6

Особливо цінним є загартову­вання в дитячі та юнацькі роки. Адже чим раніше починають за­стосовувати природні загартову­ючі фактори, тим стійкішим стає організм до дії несприятливих умов довкілля.

Номер слайду 7

Загартування — один із дієвих і важливих заходів зміцнення здо­ров'я. Під час загартування різноманітними засобами потрібно до­тримувати поступовість у використанні методів: починай з нетрива­лого загартування повітрям, спи з відчиненою кватиркою влітку, а пі­зніше і взимку, полегши свій одяг, перейди до занять у роздягнутому вигляді і так поступово дійди до загартування на морозному повітрі. Загартування ефективне тільки за різниці в температурі тіла і навко­лишнього середовища.

Номер слайду 8

Лікарі визначають такі принципи загартування: •систематичність занять (виділити для загартування невеликий час, хоча б 5—10 хв, але щодня, і не дозволяти собі переривати його); •поступовість збільшення навантаження (як часу процедур так і їх інтенсивності);

Номер слайду 9

*комплексність (використання різних факторів і форм); •врахування стану здоров'я того, хто загартовується •позитивний психоемоційний настрій (загартовуватися треба хо­тіти і робити це тільки в гарному настрої).

Номер слайду 10

Перш ніж почати загартовувальні процедури, слід звернутись до лікаря, оскільки загартовування неабияк впливає на організм, особливо якщо людина вирішила зробити це вперше.

Номер слайду 11

Лікар до­поможе правильно підібрати загартовувальні засоби й порадить, як ними користуватися. Загартовування проводять з урахуванням маси тіла, пульсу, сну, апетиту та загального самопочуття

Номер слайду 12

Загартовуватися потрібно так само, як умиватися, чистити зуби, дотримуватись режиму дня. Загартовувальні фактори слід поєднувати з фізичними вправами, іграми, спортом

Номер слайду 13

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Зінчук Наталія Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
6 липня 2020
Переглядів
2115
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку