Презентація до уроку з позакласного читання за твором К.Патерсон "Прекрасна Гіллі Хопкінс"

Про матеріал
Презентація до уроку з позакласного читання за твором К.Патерсон "Прекрасна Гіллі Хопкінс""
Зміст слайдів
Номер слайду 1

сучасна американська письменниця, автор дитячих та фантезійних творів Кетрін Патерсон

Номер слайду 2

Біографія К. Патерсон. Народилася 31.10.1932 року в китайській провінції Цзянсу в родині місіонера Американської пресвітеріанської церкви. У 1937 році з початком китайсько-японської війни родина змушена шукати притулку в США, а пізніше в Шанхаї. На час, коли Кетрін виповнилося 18 років, родина змінила місце проживання 15 разів. Закінчила середню школу в штаті Вірджинія (США) і вступила до Королівського коледжу в Бристолі. Працювала сільським вчителем в США, викладачем Пресвітеріанській школі християнської освіти в Річмонді, була месіонером у Японії У 1962 році отримала ступінь магістра релігійної освіти в нью-йоркській Об'єднаній богословській семінарії. Одружена, має двох власних і двох прийомних дітей дітей.

Номер слайду 3

Твори Кетрін Патерсон «Знак хризантеми» (The Sign of the Chrysanthemum, 1973)«Майстер ляльок» (The Master Puppeteer, 1976)«Міст до Терабітії»(Bridge to Terabithia, 1977)«Неперевершена Гіллі Хопкінс» (The Great Gilly Hopkins, 1978)«Якова я возлюбив» (Jacob Have I Loved, 1980)Of Nightingales That Weep, 1974 Rebels of the Heavenly Kingdom, 1983. Come Sing, Jimmy Jo, 1985, Park's Quest, 1988. Lyddie, 1991, Template: The Underground Rail. Road,1992. Flip-Flop Girl, 1994. Jip, His Story, 1996. Preacher's Boy, 1999. The Same Stuff as Stars, 2002 Bread and Roses, Too, 2006

Номер слайду 4

Твори К. Патерсон перекладені багатьма мовами світу

Номер слайду 5

Твори К. Патерсон перекладені багатьма мовами світу

Номер слайду 6

Роман «Неперевершена Гіллі Гопкінз» – світовий бестселер

Номер слайду 7

«Неперевершена Гіллі Хопкінс»Повість «Неперевершена Гіллі Хопкінс» розповість читачу зворушливу історію про життя дівчинки-підлітка, яка мріє про справжню родину. У творі автор порушує важливі теми про життєві та сімейні цінності та надає можливість самостійно робити висновки

Номер слайду 8

Короткий опис твору У свої одинадцять Гіллі, по суті, нічийна дитина. Якби ж вона могла знайти свою красуню матір Кортні й жити з нею, а не в цій огидній прийомній родині, куди її щойно привезли! Як можна сподіватися на те, що вона, неперевершена Гіллі Хопкінс, відома своєю некерованістю і кмітливістю, терпітиме Меймі Троттер, товсту малограмотну вдову, яка тепер є її опікункою? Безстрашна Гіллі з хижою посмішкою будує плани проти нових родичів та й усіх, хто хоч спробує з нею подружитися. І поки вона намагається впоратися з непереборним прагненням зустрітися з матір’ю і страхом назавжди залишитися  прийомною дитиною, мимохіть прив’язує до себе читача. 

Номер слайду 9

За романом знято фільм «Great Gilly Hopkins»

Номер слайду 10

Нагороди за літературну творчість Медаль Януша Корчака (Польща, 1981);Премія Срібний олівець (Нідерланди, 1981);Гран-прі у сфері дитячої і підліткової літератури (Франція, 1986);Премія Лесенратена, яка присуджується дітьми (Німеччина, 1980);Внесена до Почесного списку Міжнародної ради з дитячої та юнацької літератури (Швейцарія, 1994);Золота медаль Г. Х. Андерсена (1998);Меморіальна премія Астрід Ліндгрен (2006);Лауреатка цілого ряду національних премій (США).

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Дранчак Мария
    Щиро вдячна за презентацію
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Зарубіжна література 8 клас (Паращич В.В., Фефілова Г.Є.)
Додано
1 квітня 2020
Переглядів
1977
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку